Applen WWDC 2021: Yrityskäyttäjät haluavat kuulla 3 tärkeintä ilmoitusta.

Teknologia-asiantuntija kertoo Apple WWDC 2021 -ennusteistaan ja toivelistansa kohteista, joihin kuuluu iOS 15 ja yksi mahdollinen yllätys.

Apple’s WWDC 2021 virtual event will be held June 7-11.

” data-credit=”Image: Apple, Inc.”>Apple WWDC Promo

Applen WWDC 2021 -virtuaalitapahtuma järjestetään 7.-11. kesäkuuta.

Kuva: Apple, Inc.

Yrityskäyttäjillä on vankat odotukset Applen vuotuisesta Worldwide Developers Conference (WWDC) -tapahtumasta, jossa esitellään rutiininomaisesti tärkeitä uusia ohjelmisto- ja laiteinnovaatioita. WWDC 2021 järjestetään 7.-11. kesäkuuta verkkotapahtumana COVID-19-pandemian vuoksi. WWDC21 on ilmainen ja se alkaa keynote-puheella 7. kesäkuuta kello 10.00 PT. Voit seurata tapahtumaa Applen sivustolta suoratoistamalla istuntoja koko viikon ajan tai katsomalla sitä Apple Developer -sovelluksen, Apple TV -sovelluksen tai YouTuben kautta.

En usko, että dramaattiset julkistukset ovat ammattilaisten WWDC21-toivelistan kärjessä; sen sijaan jotkin luotettavat ja jopa ennustettavat päivitykset auttaisivat yrityksiä Yhdysvalloissa, kun ne alkavat palata normaaliin toimintaan. Tässä ovat suurimmat ilmoitukset, joita yrityskäyttäjät toivovat kuulevansa WWDC21:n aikana.

KATSO: Kuinka siirtyä uuteen iPadiin, iPhoneen tai Maciin? (TechRepublic Premium)

MacOS 12 ja lisää uusia käyttöjärjestelmäversioita

WWDC21:stä odotetaan uusia versioita lähes kaikista Applen käyttöjärjestelmistä: listaa johtaa MacOS 12, Big Surin korvaaja, sekä iOS:n, iPadOS:n ja tvOS:n ”15”-versiot.

Yrityskäyttäjät keskittyvät siihen, mitä nämä käyttöjärjestelmät tarjoavat uusina ominaisuuksina, ominaisuuksina, suorituskykynä, tehokkuutena, akunkestona ja muuna. Vaikka kukaan ei odota uutta itsenäistä käännössovellusta tai digitaalista avustajaa, olemassa olevien teknologioiden – kuten käännösominaisuuksien ja Sirin- parannukset ovat tärkeitä. Sama pätee Karttoihin, ilmoituksiin, iCloud-integraatioon ja iWork-tuottavuuspakettiin.

KATSO: iOS 15: 3 tärkeintä ominaisuutta, jotka Applen pitäisi sisällyttää mukaan. (TechRepublic)

Yritysmaailman ammattilaiset odottavat myös tietoturvaparannuksia, kuten salausominaisuuksia ja suojausta pahantahtoisilta hyökkäyksiltä. Lunnasohjelmahyökkäysten tullessa yhä julkisemmiksi ja laajemmalle levinneiksi käyttöjärjestelmän tarve suojata paremmin toimintoja, sovelluksia ja tietoja tartunnoilta on yhä tärkeämpi.

Uudet ja/tai parannetut pro-tason Macit

Nykyinen Mac Pro, jonka hinta alkaa 5 999 dollarista, on peto. Maaliskuussa 2021 lopetettiin iMac Pro, edullisempi, joskin edelleen kallis mutta suorituskykyinen pöytäkone, jossa on integroitu näyttö. Vaikka Apple esitteli juuri äskettäisessä Spring Loaded -tapahtumassaan uutta laitteistoa, on mahdollista, että kesäkuun kehittäjätapahtumassaan Apple saattaa paljastaa korvaavat laitteet huippuluokan ammattilaispöytäkoneilleen.

Tehokäyttäjät (esimerkiksi ääni- ja videotuotantoja tuottavat) kuuntelevat uusia ammattilaisalustoja, jotka ylpeilevät useilla prosessoreilla ja lukuisilla ytimillä, vankoilla näytönohjaimilla, tehokkaalla lämpötilanhallinnalla ja lukuisilla porteilla. Koska Applen kannettavista ja pöytäkoneista on tullut paljon ahtaampia, koska niistä puuttuu monia laajennusportteja, pro-versiot tarjoavat enemmän joustavuutta, mikä on tällaisille käyttäjille välttämätöntä.

KATSO: Apple Silicon M1 Macin osto-opas: 2021 iMac vs. 2020 MacBook Air vs. MacBook Pro vs. Mac mini (TechRepublic)

Mahdollisia laitteistopäivitysten joukossa on uusi Mac tai iMac Pro mahdollisesti uusilla alustamalleilla. Mutta jopa hienovaraisetkin laitteistopäivitykset nykyiseen Mac Pro -malliin olisivat tervetulleita seuraavaa ammattilaissukupolvea odottaville liike-elämän ammattilaisille. Ja kuka tietää, Apple saattaa jopa kokeilla omien piipohjaisten sirujensa hyödyntämistä uusissa pro-alustoissa – kehitys, joka voisi asettaa uusia suorituskyvyn vertailuarvoja.

M2-piirisarja

Apple ilmoitti marraskuussa 2020 uusista omista Silicon-piirisarjoistaan. Innovaatio merkitsi loppua tärkeälle Intel-yhteistyölle, joka auttoi yli vuosikymmenen ajan luomaan vaikuttavia uusia järjestelmiä.

Ensimmäisen sukupolven M1-piirisirut integroivat suorittimen prosessorin, I/O-toiminnot, tietoturvasäädöt ja Thunderbolt-toiminnot yhdelle ainoalle, nopeasuorituskykyiselle ja virtaa säästävälle piirille. Arvostelut vahvistavat toistuvasti, että uusi Apple Silicon on merkittävä parannus.

KATSO: 4 syytä, miksi Applen uusi M1-käyttöjärjestelmällä varustettu iPad Pro on pöytätietokoneen ja kannettavan tietokoneen korvaaja. (TechRepublic)

Maailmassa, jossa ”mitä olet tehnyt puolestani viime aikoina” jatkaa huomion kiinnittämistä ja arvon vahvistamista, kysymys kuitenkin kuuluu: Milloin Apple paljastaa toisen sukupolven piirinsä? Vaikka alle vuosi lanseerauksen jälkeen voi olla liian aikaista odottaa M2-piiriä, tällainen yllätys antaisi todennäköisesti monille yrityksille luottamusta siihen, että Applen uudet piirit ovat kypsiä, todistettuja ja valmiita työhön.

Koska myönteiset arvostelut ja vertailuarvotestit ovat niin yleisiä, en epäröi suositella yrityksille uusien Mac-kannettavien tai iMac-pöytäkoneiden hankkimista ensimmäisen sukupolven M1-piirillä. Siitä huolimatta olen kuullut monien käyttäjien sanovan, että he odottavat toisen sukupolven piiriä ennen kuin sitoutuvat Applen omaa piitä käyttäviin järjestelmiin mahdollisten suorituskykyyn, luotettavuuteen ja yhteensopivuuteen liittyvien pelkojen vuoksi. Vaikka uskon, että nämä pelot ovat perusteettomia, uskon, että M2-piirin julkistaminen WWDC:ssä saisi hyvän vastaanoton liike-elämän ammattilaisten keskuudessa ja edistäisi myyntiä ja käyttöönottoa.

Katso myös