Ciscon uusi Webex Suite on rakennettu alusta alkaen tukemaan hybridityöskentelyä.

Webexin uudelleenkäynnistys sisältää puheluita, viestinvälitystä, kokouksia, virtuaalisten tapahtumien hallintaa ja muita ominaisuuksia, joiden Cisco uskoo tekevän siitä ”perustan osallistavalle hybridityöskentelylle ja tapahtumille”.

Cisco unveiled a new logo for Webex to coincide with the launch of its new Webex Suite.

” data-credit=”Image: Cisco”>new-webex-logo.jpg

Cisco julkisti Webexin uuden logon samaan aikaan uuden Webex-sarjan lanseerauksen kanssa.

Kuva: Cisco

Cisco lanseeraa Webex-alustansa uudelleen ja lisää siihen ominaisuuksia, joiden se kuvailee tekevän etätyöstä osallistavampaa, henkilökohtaisempaa ja joustavampaa. Uusi Webex Suite -niminen tuote kokoaa erilaiset etätyövälineet yhdeksi tuotteeksi, joka on Ciscon mukaan ”ensimmäinen hybridityöskentelyyn tarkoitettu paras mahdollinen kokonaisuus”.

Ciscon omien tutkimusten mukaan 98 prosentissa kokouksista on lähitulevaisuudessa vähintään yksi etäosallistuja. ”Organisaatioiden tapa työskennellä ennen pandemiaa ja pandemian aikana tulee olemaan jyrkästi erilainen tässä seuraavassa työnteon aallossa – jossa tarpeeksi hyvä ei yksinkertaisesti riitä”, Cisco sanoi lehdistötiedotteessa viitaten nykyisiin virtuaalisen yhteistyön ohjelmistoihin.

KATSO: Tutkimus: VPN ja VDI vähemmän suosittuja pk-yritysten keskuudessa (TechRepublic Premium)

Webex Suite sisältää soittamisen, viestinvälityksen, virtuaalikokoukset ja virtuaalisten tapahtumien hallinnan sekä 800 uutta ominaisuutta, jotka on lisätty Webexiin syyskuusta 2020 lähtien. Lisäksi Ciscon hankkimat yleisön sitouttamisohjelmisto Slido ja hybriditapahtumien hallintaohjelmisto Socio lisäävät ominaisuutensa Webex Suiteen.

Erityisesti Slido tuo Webex Suiteen ominaisuuksia, jotka tekevät kokouksista vuorovaikutteisempia, kuten live-kyselyt, tietokilpailut, kysymys- ja vastausistunnot sekä muita yleisön sitouttamisominaisuuksia, joiden tarkoituksena on tehdä kokouksista osallistavampia ja tehokkaampia.

Socio, jota Cisco on vielä ostamassa, toimii Webex Suiten hybriditapahtumien hallinnan selkärankana. Cisco kuvailee Socioa kokonaisvaltaiseksi tapahtumanhallinta-alustaksi, joka ”tarjoaa tapahtumajärjestäjille kaiken, mitä he tarvitsevat järjestääkseen menestyksekkäästi henkilökohtaisen, virtuaalisen tai hybriditapahtuman”.

Cisco on lisännyt Webex Suiteen myös useita omia innovaatioitaan. People Focus, jonka Cisco julkisti aiemmin tänä vuonna, lisätään Webex Suiteen joskus vuonna 2021. People Focus käyttää koneoppimista pitämään kokouksen eri puolille huonetta hajaantuneet osallistujat kehyksissä, ”jolloin etäosallistujat voivat tuntea olevansa paremmin yhteydessä ja kaikki kokouksen osallistujat hyötyvät kehonkielen, kasvojen ilmeiden ja muiden asioiden näkemisestä”.

Uusi ääniominaisuus, jota Cisco kutsuu nimellä My Voice Only, lisätään Webex Suiteen elokuussa 2021. Tämä kohinanpoisto-ominaisuus on suunniteltu optimoimaan puhetta etä- ja jaetuissa työtiloissa taustaäänien poistamiseksi, mukaan lukien muiden samassa tilassa olevien henkilöiden puhe.

KATSO: Työn tulevaisuus: Työkalut ja strategiat digitaalista työpaikkaa varten (ilmainen PDF). (TechRepublic)

Webex Suiteen on tulossa useita uusia turvallisuus- ja tietosuojaominaisuuksia. Näitä ovat muun muassa parannettu päästä päähän -salaus, päästä päähän -todennettu identiteetti ja reaaliaikainen tietojen katoamisen esto, joka estää ja poistaa automaattisesti luottamukselliset tiedot Webex Suite -viestipalvelusta.

Webex Suite on saatavilla nyt, ja vaikka Cisco ei ole ilmoittanut tarkkoja hintoja, se kuvailee sitä ”40 prosenttia halvemmaksi kuin a-la-carte”. Cisco julkaisee myös uuden Webex Desk -laitteiston, jossa on ääniohjaus ja laajennukset, kosketusvuorovaikutus ja lisää Webex Suite -integraatioita, ja se on saatavilla kesäkuun 2021 lopulla 2 495 dollarin vakiohintaan.

Katso myös