Etätyöteknologia luo tuottavuuspainajaisen

Uuden tutkimuksen mukaan tuhlaamme päivittäin jopa tunnin pelkästään etsimällä tarvitsemiamme tietoja sovelluksista.

Technology has propped up remote working, but at what cost?

” data-credit=”Image: iStock/SeventyFour”>remote-working-man-stress-wellbeing-working-from-home.jpg

Teknologia on tukenut etätyötä, mutta millä hinnalla?

Kuva: iStock/SeventyFour.

Lähes puolet työntekijöistä sanoo, että etätyövälineiden runsaus pilaa heidän tuottavuutensa ja vaikeuttaa työn tekemistä.

TechRepublicin ajankohtaiset uutiset

Cornellin yliopiston ja ohjelmistoyritys Qatalogintutkimuksessa todettiin, että 43 prosenttia työntekijöistä ilmoittaa käyttävänsä liikaa aikaa eri työkalujen välillä vaihtamiseen, ja työntekijät käyttävät jopa tunnin päivässä pelkästään tiedon etsimiseen eri sovelluksista.

Tutkimuksen mukaan viimeaikainen pakotettu siirtyminen etätyöskentelyyn on johtanut uusien ohjelmistojen ”hallitsemattomaan käyttöönottoon” eri organisaatioissa, mikä ruokkii burnoutia ja ”vie työntekijöiltä aikaa, keskittymistä ja luovuutta”.

Kaoottiset työympäristöt vaikeuttavat myös tiimien yhteistyötä luovien hankkeiden parissa, ja 62 prosenttia työntekijöistä kokee jääneensä paitsi yhteistyömahdollisuuksista.

Lähes yhdeksän työntekijää kymmenestä sanoo, että heidän työelämänsä on huonontumassa, tutkijat kertoivat.

Ohjelmistot ovat tarjonneet organisaatioille digitaalisen turvaverkon, kun työntekijät ovat työskennelleet kotoa käsin, mutta etätyön käyttöönoton nopeus vuonna 2020 jätti vain vähän aikaa suunnittelulle.

Tämä on jättänyt moniin organisaatioihin etätyön ja tuottavuuden työkalujen tilkkutäkkiä, joka vaikeuttaa tiedon löytämistä ja lisää ”kontekstin vaihtamista”, mikä hidastaa työskentelyä ja haittaa tuottavuutta, tutkijat sanoivat.

Yli puolet (54 %) tuhannesta brittiläisestä ja yhdysvaltalaisesta vastaajasta sanoi, että erilaisten työkalujen määrä vaikeuttaa tarvittavien asioiden löytämistä, ja 45 % sanoi, että kontekstin vaihtaminen heikentää tuottavuutta.

KATSO:
Etätyö: Työntekijät sanovat, että nämä neljä asiaa tekevät heistä tuottavampia.

(TechRepublic)

Tämän seurauksena työntekijät tuhlaavat viikoittain jopa viisi tuntia vaihtamalla eri digitaalisten työkalujen välillä, selaamalla välilehtiä ja penkomalla viestikanavia. Tämä myös lisää työpaikalla tapahtuvia virheitä, sillä 48 prosenttia vastaajista myönsi tehneensä virheitä, koska ei pystynyt seuraamaan, mitä eri kanavissa tapahtuu.

”Sovellusten määrä on kasvanut räjähdysmäisesti, mutta tuloksena ei ole suurempi tuottavuus, vaan täydellinen kaaos”, sanoo Qatalogin toimitusjohtaja ja perustaja Tariq Rauf.

”Yksittäisistä ansioista riippumatta jokainen työkalu lisää meluisaa digitaalista ympäristöä, joka kirjaimellisesti vie työntekijät hajamielisiksi. Mitä enemmän aikaa tuhlaamme tähän sotkuun, sitä vähemmän meillä on aikaa syvälliseen ajatteluun ja merkitykselliseen sitoutumiseen kollegojemme kanssa.”

Tämä sekalainen lähestymistapa ohjelmistoihin vaikuttaa myös tietoturvaan: 62 prosenttia vastaajista myönsi, että
Työn tekeminen ”roistotyökalujen” avulla”.

oman tapansa avata mahdollisesti itsensä ja laajemman organisaation haavoittuvuuksille.

KATSO: Kotona työskentely: (ilmainen PDF) (TechRepublic) (TechRepublic)

Tutkimuksessa päädyttiin siihen, että siirtyminen ”hybridi”-työskentelymalleihin vaatisi
radikaali siirtyminen pois pandemiaa edeltävistä 9-5-normeista.

joka katsoi tuottavuussovelluksia ja työpaikkaohjelmistoja pidemmälle.

Pandemian jälkeisten työmallien tulisi asettaa
suurempi keskittyminen joustavaan työskentelyyn.

ja autonomiaa, rajoittaa digitaalisten häiriötekijöiden määrää, jotta työntekijät voisivat keskittyä työhönsä ja samalla luoda yhteisten arvojen ja suunnan kulttuurin, tutkijat totesivat.

Katso myös