Linux 101: Komentojen suorittaminen nano-tekstieditorista käsin

Jos nano on valitsemasi Linux-editori ja haluat tehdä siitä hieman joustavamman, Jack Wallen on valmis auttamaan sinua sisäänrakennetun Execute-työkalun avulla.

” data-credit=”Image: jivacore/Shutterstock”>linux.jpg

Kuva: jivacore/Shutterstock

Nano-tekstieditorilla on hihassaan joitakin todella hienoja temppuja. Yksi niistä, joista et luultavasti ollut tietoinen, on kyky suorittaa komentoja ja lisätä niiden tulosteet tiedostoon, jonka kanssa työskentelet.

KATSO: Parhaat ohjelmointikielet opeteltavaksi – ja huonoimmat niistä (TechRepublic Premium)

Sanotaan esimerkiksi, että olet kirjoittamassa skriptiä tai jotain muuta tiedostoa ja tarvitsisit kotihakemistosi sisällön lisättäväksi siihen. Voit aina avata toisen terminaali-ikkunan, antaa ls-komennon, kopioida tulokset ja liittää ne sitten asiakirjaan. Tai voit käyttää sisäänrakennettua Execute-toimintoa, joka liittää komennon tuloksen asiakirjaan puolestasi. Se on paljon helpompaa kuin manuaalinen menetelmä.

Näytän, miten se tehdään.

Avaa terminaali-ikkuna ja anna komento nano käynnistääksesi editorin. Voit käyttää suorita-toimintoa painamalla Ctrl + T-näppäinyhdistelmää. Sinun pitäisi nyt nähdä Komento suoritettavaksi.

Oletetaan, että haluat lukea kotihakemistosi sisällön tiedostoon. Tätä varten kirjoitat ls ~/ ja painat enteriä. Nano täyttäisi tiedoston automaattisesti kyseisen komennon tulosteella.

KATSO: C++-ohjelmointikieli: C++-kieli: Miten siitä tuli kaiken perusta ja mitä seuraavaksi (ilmainen PDF). (TechRepublic)

On selvää, että jotkin komennot eivät toimi yhtä hyvin kuin toiset. Et esimerkiksi käyttäisi komentoa top (reaaliaikaisen tulostuksen vuoksi), mutta voisit käyttää komentoa cat lukeaksesi toisen tiedoston sisällön siihen tiedostoon, jota parhaillaan muokkaat. Nanon execute-ominaisuuden avulla voit olla todella luova sen suhteen, mitä tulosteita luet tiedostoihisi.

Tämän työkalun käyttäminen voi olla paljon tehokkaampaa kuin vanha copy/paste-menetelmä. Kokeile ja katso, tuleeko Execute-ominaisuudesta yksi suosikeistasi, kun käytät nano-tekstieditoria.

Katso myös