Linux 101: Kuinka estää pakettien päivittäminen apt:n avulla?

Jack Wallen näyttää, miten voit merkitä paketin Ubuntu-järjestelmässä siten, että se ei päivity, kun apt-get upgrade -komennolla annetaan.

” data-credit=”Image: Jack Wallen”>linuxhero1.jpg

Kuva: Jack Wallen

Linux-palvelimillesi on luultavasti asennettu paljon ohjelmistoja. Jokainen näistä paketeista on tietysti riippuvainen muista paketeista toimiakseen oikein. Saatat jopa olla tilanteessa, jossa olet kehittänyt verkkosivuston tai sovelluksen, joka on riippuvainen hyvin tietystä paketin versiosta.

Olet esimerkiksi rakentanut web-sovelluksen, joka käyttää PHP 7.4:ää, ja tiedät, että PHP 8:aan päivittäminen saattaisi rikkoa koko järjestelmän – sitä et todellakaan halua. Vaikka sinun pitäisi luultavasti varmistaa, että verkkosovelluksesi toimii uusimmalla ohjelmistoversiolla, joka sisältää uusimmat bugikorjaukset ja haavoittuvuuskorjaukset, me kaikki tiedämme, että se vie aikaa.

KATSO: Linux-palvelun valvontakomennot (TechRepublic Premium)

Mitä sinä teet? Jos valitsemasi käyttöjärjestelmä käyttää apt:tä, paketin pidätteleminen päivittämiseltä on melko yksinkertaista. Näytän sinulle miten.

Paketin pidättäminen apt:llä

Paketin pidättäminen apt:llä voidaan tehdä yhdellä komennolla. Oletetaan, että kyseinen paketti on php7.4 ja haluat varmistaa, ettei sitä päivitetä. Sitä varten annat komennon:

sudo apt-mark hold php7.4.

Se on todella näin yksinkertaista. Oletetaan, että lopulta uudistat verkkosovelluksesi niin, että se toimii PHP 8:n kanssa. Miten poistat php7.4:n merkinnän päivitystä varten? Annat komennon:

sudo apt-mark unhold php7.4.

Kun seuraavan kerran suoritat sudo apt-get upgrade-ohjelman, jos PHP 8 on saatavilla järjestelmääsi, se päivitetään. Tämä on todella tärkeä työkalu, jota kannattaa käyttää kehitys- ja tuotantojärjestelmissäsi. Varmista vain, ettet merkitse liian montaa sovellusta pidettäväksi, sillä muuten käyttöjärjestelmä voi olla täynnä haavoittuvia ohjelmistoja.

Tilaa TechRepublicin How To Make Tech Work YouTubesta ja saat Jack Wallenin uusimmat tekniset neuvot liike-elämän ammattilaisille.

Katso myös