macOS Monterey: Moneyer: Huijausluettelo

Applen tehokas uusi macOS julkistettiin WWDC 2021 -tapahtumassa. Tämä opas kattaa kaiken, mitä sinun on tiedettävä macOS Montereystä, mukaan lukien ominaisuudet, vaatimukset ja sen hankkiminen.

macOS Monterey

” data-credit=”Image: Apple”>macos-monterey-2.jpg

Kuva: Apple

Applen WWDC21-konferenssin keynotessa 7. kesäkuuta 2021 yhtiö julkisti kauan odotetun uuden macOS:n: Monterey (tunnetaan myös nimellä macOS 12). WWDC 2020:n tavoin tämän vuoden viikon mittainen, kehittäjille ympäri maailmaa suunnattu konferenssi on virtuaalinen ja yleisölle ilmainen Applen verkkosivuston, Apple Developer -sovelluksen, Apple TV -sovelluksen ja YouTuben kautta.

MacOS Monterey -käyttöjärjestelmällä Apple jatkaa teemaa, jonka mukaan se nimeää käyttöjärjestelmänsä Kalifornian paikkakuntien mukaan. Tämä macOS-versio tarjoaa käyttäjille monia uusia ominaisuuksia, kuten Universal Control, Shortcuts ja AirPlay iMacille, päivitettyjä ominaisuuksia FaceTimeen, Safarin uudistetun ulkoasun (mukaan lukien Tab Groups) ja paljon muuta.

Tämä macOS Monterey -huijausluettelo kertoo yksityiskohtaisesti käyttöjärjestelmän tärkeimmistä ominaisuuksista, listaa, mitkä laitteet tukevat käyttöjärjestelmää, selittää, miten se hankitaan ja paljon muuta. Päivitämme tätä macOS 12 -opasta, kun uusia ominaisuuksia julkaistaan.

KATSO: Kuinka rakentaa menestyksekäs kehittäjäura (ilmainen PDF) (TechRepublic)

Mikä on macOS Monterey?

MacOS Monterey on Applen uusin käyttöjärjestelmä, ja se on suunniteltu täysin saumattomaksi kaikissa Applen laitteissa. Se on entistäkin muokattavampi kuin aiemmat käyttöjärjestelmät, ja sen avulla käyttäjät voivat jakaa sisältöä ystäviensä kanssa sekä iPadin ja iOS:n välillä ennennäkemättömällä tavalla. Applen mukaan macOS 12 tarjoaa ”käyttäjille uusia tapoja olla yhteydessä, saada enemmän aikaan ja työskennellä sujuvammin eri Apple-laitteilla”.

Mitkä ovat macOS Montereen tärkeimmät ominaisuudet?

Universal Control
Yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista, jotka Apple julkisti macOS Montereyn osalta, on Universal Control. Tämän ominaisuuden avulla käyttäjät voivat käyttää yhtä hiirtä tai näppäimistöä työskennelläkseen saumattomasti Macien ja iPadien välillä – ilman asetuksia. Käyttäjät voivat raahata ja pudottaa tiedostoja laitteiden välillä; tämän on tarkoitus antaa käyttäjille mahdollisuus työskennellä ilman keskeytyksiä ja lisätä tuottavuutta.

Safarin parannukset
Safari uudistuu. Nyt käyttäjät voivat käyttää Applen uutta välilehtisuunnittelua ja nähdä enemmän sivua selatessaan. Uusi välilehtipalkki omaksuu verkkosivun värin ja yhdistää välilehdet, työkalupalkin ja hakukentän yhteen paikkaan.

Apple esitteli Safariin myös välilehtiryhmät, jotka sopivat erinomaisesti projektien suunnitteluun ja sellaisten välilehtien tallentamiseen, joissa käyttäjät käyvät säännöllisesti. Välilehtiryhmät synkronoidaan Macin, iPhonen ja iPadin välillä, mikä mahdollistaa helpon jakamisen. Safari tarjoaa nyt tietosuojaraportit ja älykkään seurannan eston, jotka takaavat turvallisemman selauskokemuksen.

Pikakuvakkeet Macille
Pikakuvakkeet ovat nyt käytettävissä myös Macissa. Shortcutsin avulla käyttäjät voivat saada enemmän aikaan nopeammin ja automatisoida tehtäviä tuottavuuden lisäämiseksi. Kuten iPhonessa ja iPadissa, Mac-käyttäjät voivat suorittaa tehtäviä nopeasti eniten käyttämiensä sovellusten avulla. Macin Shortcuts-editorin avulla käyttäjät voivat mukauttaa pikanäppäimiä työnkulkujen mukaisiksi. Se on käytettävissä Finderin, valikkorivin, Spotlightin ja handsfree-toiminnon kautta Sirin avulla. Automator-työnkulkuja voi myös tuoda, mikä helpottaa toiminnan aloittamista heti.

KATSO: Mobiililaitteiden tietoturvakäytäntö (TechRepublic Premium)

Uudet FaceTime-ominaisuudet
FaceTimessä on uusia ääni- ja video-ominaisuuksia, joiden ansiosta puhelut tuntuvat luonnollisemmilta ja elävämmiltä. Paikkaäänen ja Voice Isolationin avulla FaceTime-puhelun äänet kuulostavat siltä kuin ne kuuluisivat sieltä, missä henkilö on näytöllä, ja varmistaa, että käyttäjän ääni on selkeä. Ominaisuus käyttää koneoppimista taustahälyn eliminoimiseen ja Wide Spectrumia, jotta kaikki alueen äänet pääsevät läpi, jotta osallistujat kuulevat kaiken. M1-sirun Apple Neural Engine -moottorin avulla käyttäjän tausta hämärtyy, jolloin muotokuvatilassa saadaan upea videotehoste, ja uusi Ruudukkonäkymä näyttää osallistujat samankokoisina laattoina.

SharePlay
Tämä ominaisuusjoukko antaa käyttäjille mahdollisuuden jakaa kokemuksia FaceTime-puhelun aikana; he voivat jakaa suosikkimusiikkiaan, TV-ohjelmiaan, elokuviaan, projektejaan ja muuta reaaliajassa ystävien, perheenjäsenten tai kollegoiden kanssa (yhteistyö sovelluksissa näytön jakamisen kautta). SharePlay on myös API, joka on rakennettu helppoa käyttöönottoa varten, mikä tarkoittaa, että kolmansien osapuolten kehittäjät voivat jakaa sovelluksiaan FaceTimessä.

Shared with You
Tämän ominaisuuden avulla on helppo etsiä Viesteissä jaettua sisältöä, kuten valokuvia, videoita, artikkeleita ja muuta. Käyttäjät voivat tarkastella jaettua sisältöä Kuvat, Safari, Apple Podcasts, Apple News ja Apple TV -sovellus -välilehdellä.

AirPlay for Mac
Nyt käyttäjät voivat toistaa, esittää ja jakaa mitä tahansa haluamansa henkilön kanssa kaikilla Applen laitteilla.Macin huipputarkkaa äänijärjestelmää voidaan käyttää myös AirPlay-kaiuttimena, jolloin käyttäjät voivat toistaa musiikkia, podcasteja tai käyttää Macia toisiokaiuttimena monihuoneääntä varten.

KATSO: Kaikki TechRepublicin huijauslomakkeet ja älykkään ihmisen oppaat.

Päivityksiä Notesiin
Notesissa käyttäjät voivat käsitellä projekteja ystävien tai kollegoiden kanssa, lisätä mainintoja, nähdä muokkaukset uudessa Activity-näkymässä ja luokitella muistiinpanoja tunnisteilla, jotta ne löytyvät nopeasti ja helposti uudesta Tag Browserista ja tunnisteisiin perustuvista Smart Folders -kansioista.

Quick Note
Applen mukaan Quick Note on ”uusi tapa, jolla käyttäjät voivat kirjoittaa muistiinpanoja missä tahansa sovelluksessa tai verkkosivustolla koko järjestelmän alueella, mikä helpottaa ajatusten ja ideoiden tallentamista aina kun inspiraatio iskee”. Quick Notesiin voi myös lisätä linkkejä mistä tahansa sovelluksesta.

iCloud+
Applen iCloud+ tarjoaa käyttäjille uusia premium-ominaisuuksia, kuten Hide My Email, laajennettu HomeKit Secure Video -tuki ja innovatiivinen uusi internetin yksityisyyspalvelu iCloud Private Relay (ei lisämaksua).

Focus
Uuden Focus-toiminnon avulla käyttäjät voivat suodattaa automaattisesti pois ilmoitukset, jotka eivät liity heidän nykyiseen toimintaansa, ja ilmoittaa tilastaan muille, kun he eivät ole tavoitettavissa. Focus asettuu automaattisesti muihin Applen laitteisiin ja sitä voidaan mukauttaa nykyisen toiminnan perusteella.

Tietosuojapäivitykset
Mailin yksityisyydensuojan avulla käyttäjät voivat valita, voivatko sähköpostit kerätä tietoja heidän Mail-toiminnastaan. Macin tallennusilmaisin näyttää nyt myös, mikä sovellus saattaa käyttää Macin mikrofonia.

KATSO: Näin siirryt uuteen iPadiin, iPhoneen tai Maciin (TechRepublic Premium).

Saavutettavuuspäivitykset
Nyt kuka tahansa voi lisätä vaihtoehtoisia kuvakuvauksia Markupin avulla.Muihin päivityksiin kuuluu parannettu Full Keyboard Access, ja uudet kursorin muokkausvaihtoehdot mahdollistavat joustavamman navigoinnin Macissa.

Päivitykset Karttoihin
Karttojen uusi interaktiivinen maapallo tarjoaa nyt mukaansatempaavan, yksityiskohtaisen kaupunkikokemuksen.

Live Text
Laitteen koneoppimisen avulla laite tunnistaa valokuvissa olevan tekstin (puhelinnumerot, verkkosivut, osoitteet, seurantanumerot jne.), ja Live Textin avulla käyttäjät voivat kopioida ja liittää, soittaa puheluita, avata verkkosivuja ja etsiä lisätietoja.Visual Lookup -ominaisuuden tarkoituksena on auttaa käyttäjiä löytämään ja oppimaan eri aiheista, kuten eläimistä, taiteesta, maamerkeistä jne. Nämä ominaisuudet toimivat kaikkialla macOS:ssä, myös sovelluksissa kuten Valokuvat, Viestit ja Safari.

AirPods Pro ja AirPods Max
AirPods Pro ja AirPods Max käyttävät nyt M1-piirillä varustetuissa Mac-tietokoneissa spatiaalista ääntä paremman kuuntelukokemuksen tarjoamiseksi.

KATSO: 10 tapaa estää kehittäjien loppuunpalaminen (ilmainen PDF) (TechRepublic)

Mitkä laitteet tukevat macOS Montereyta?

MacOS 12 on saatavilla MacBook Pro (2016 ja uudemmat), MacBook (2016 ja uudemmat), MacBook Air (2018 ja uudemmat), iMac (2017 ja uudemmat), iMac (5K Retina 27-tuumainen, loppuvuosi 2015), iMac Pro, Mac mini (2018 ja uudemmat) ja Mac Pro (2019). Se on saatavilla myös iPad Prolle, iPad Airille (3. sukupolvi ja uudempi), iPadille (6. sukupolvi ja uudempi) ja iPad minille (5. sukupolvi ja uudempi).

Jotta macOS 12:een voidaan päivittää Macissa ja iPadissa, molempien laitteiden on oltava kirjautuneena iCloudiin samalla Apple ID:llä käyttäen kaksitekijätodennusta, eikä niillä voi olla yhteistä matkapuhelin- ja internet-yhteyttä. Langatonta käyttöä varten molemmissa laitteissa on oltava Bluetooth, Wi-Fi ja Handoff päällä, ja niiden on oltava enintään 30 metrin päässä toisistaan. Jos haluat käyttää USB:n kautta, sinun on luotettava Macisi iPadiin.

Milloin voin saada macOS Big Surin?

Applen sivuston mukaan macOS Montereyn kehittäjäbeta on saatavilla Applen kehittäjäohjelman jäsenille osoitteessa developer.apple.com 7. kesäkuuta 2021 alkaen. Julkinen beta on Mac-käyttäjien saatavilla heinäkuussa 2021 beta.apple.com-sivuston kautta, ja macOS Monterey on saatavilla syksyllä 2021 ilmaisena ohjelmistopäivityksenä. Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikilla kielillä.

Katso myös