Tulevaisuus on digitaalinen

banking business in finland

Tuleeko seuraava teknologian innovaatio olemaan älylasit, itse ajavat autot ja vai valuuttavallankumous?

Tulevaisuudentutkijat ovat arvioineet, että ainakin asuminen muuttuu merkittävästi. Kaupunkiasuminen tulee olemaan erilaista, eikä välttämättä voi sanoa missä kaupungin keskusta on.

Lähiöalueetkin tulevat muuttamaan erilaisiksi.Tämä tulee asettamaan paineita oikeanlaiselle kaupunkisuunnittelulle, ja mullistaa netissä toimivien kauppojen, toimituspalveluiden ja kaikkien palveluiden toiminnan netissä. Palvelut kun tulee olla saatavilla jokaisessa naapurustossa kuluttajanäkökulmasta.

Amazon esimerkiksi on jo luonut mittavan verkoston, millä tavaroita voi toimittaa paikasta toiseen helposti ja nopeasti. Onkin vain ajan kysymys, milloin lentävät droonit tulevat jokapäiväiseen käyttöön tavaroiden kuljetuksessa. Ruoankuljetuspalvelut ovat jo arkipäivää, ja pian jääkaappikin osaa varmaan tilata ruokaostokset itse.

Monella muullakin alalla ollaan siirtymässä kivijalkakaupoista älylaitteiden ääreen.

Verkkokauppa on ollut arkipäivää jo lähes ikuisuuden ajan, ja monet vaatekaupat kehittelevät sovelluksia, jotka näyttäisivät millaisia vaatteet olisivat kuluttajan päällä. Ikean sovelluksella pystyy jo sovittelemaan huonekaluja omaan kotiinsa vain kuvaamalla omaa kotiaan älypuhelimella.

Pankkimaailma on myös ollut kovassa muutoksessa jo jonkin aikaa. Uusia lainanmyöntäjiä tulee jatkuvasti markkinoille, ja lainaa haetaan netissä etenevissä määrin. Pankkialalla ollaan siirtymässä konttoriasioinnista älypuhelimen ääreen, ja erilaiset rahanhallintasovellukset voi asettaa analysoimaan rahankäyttöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *