VLOOKUP-numerotyyppien päätelmä

VLOOKUP-numerotietotyypit määrittävät, kuinka luku voidaan johtaa sen argumentista. On erittäin suositeltavaa, että kokenut Excel-käyttäjä tuntee Excelin perusteet, miksi Helper-sarakkeet ovat olemassa. Apusarakkeet ovat taulukko tai luettelo, jonka voit lisätä hakukaavan ja argumentin väliin yhden kaavan muodossa. Esimerkiksi:

= VLOOKUP (40091, …)

Valmista tämä kaava haluamallasi tavalla VLOOKUPissa. Tässä tapauksessa olemme päättäneet käyttää numeroa 40091 ID-numerona. 40091 olisi siis hakutaulukon ensimmäisen sarakkeen tunnusnumero. Olemme päättäneet käyttää Helper-saraketta, joka muuttaa tämän numeron vastaavaksi käytettäväksi sarakkeen numeroksi. Voimme tehdä tämän helposti kirjoittamalla seuraavan kaavan VLOOKUP: iin: = VLOOKUP (40091, .01, .01), minkä seurauksena 40091 käytetään 40091. solun tunnusnumerona.

Nyt VLOOKUP-kaavan valmistelu on valmis, voimme suorittaa sen kirjoittamalla VLOOKUP (40091, .01, .01). Käsky . käytetään määrittämään solualue. Meidän tapauksessamme alue on kaava, kun taas .01 on argumentti, jonka annoimme hakunumerolle.

Voimme testata tämän menetelmän, jotta voimme varmistaa, että se toimii oikein, voimme lisätä muutaman testinumeron taulukkoon. Aloitamme kaavalla 20080,20099 ja sovellamme kaavaa uudelleen. Kaikki toimii oikein. Huomaa: Hakunumero tulee kirjoittaa korkeammalle kuin mikään muu solu kuin tunnusnumero. Jos tulokset ovat NA, se tarkoittaa, että niitä ei ole tallennettu oikeaan hakemistosarakkeeseen. Haluamme pakottaa hakemistosarakkeen sisällyttämään arvon hakutaulukon hakuarvoon. Haluamme lisätä tämän uuden arvon taulukkoon. Tietysti meidän ei tarvitse lisätä arvoa ID-sarakkeeseen, koska Excel tekee sen automaattisesti.

Joten, koko VLOOKUP-kaava on = VLOOKUP (40091, .01, .01), mutta meidän on tiedettävä, että sarake, jonka haluamme etsiä, ei ole hakemistosarakkeessa, niin voimme kirjoittaa seuraavan, jotta Excel listaa arvot ID-sarakkeessa:

= VLOOKUP (40091, .01, .01, .1)

Johtopäätös.

Älä pelkää kaavoja, ne ovat vain opas sinulle Excelin perusteiden ymmärtämiseen.

Excelillä on paljon kaavoja, kuten =,> = ja <=. Voit käyttää asiaankuuluvia Excel-toimintoja ratkaistaksesi liiketoimintaongelmia.

TheVLOOKUPtextie vaatii, että hakuarvo on teksti, joka on välittömästi Excelin viitepisteen alapuolella, kun kaava suoritetaan. Excel-luetteloissa teksti voidaan yleensä kirjoittaa soluun kirjoittamalla teksti soluun ja painamalla Enter-näppäintä.

Luetteloissa on luettelotietojen enimmäispituus. Seuraava on luettelon koodi, jonka arvot alkavat vasemmasta marginaalista ja päättyvät oikeaan marginaaliin.

= VLOOKUP (”2006051”, A1: M56),

Mielenkiintoinen osa on vastaava virhe. Ilman virhettä ID-sarakkeen arvo on solujen A1: M56 sisältö, ei asiakas_nimi -sarakkeen arvo. Kun virhe on lisätty, asiakas_nimi -sarakkeen arvo on nyt ID-sarakkeen arvo.

Siirry alikansion ”Excel-arkki”

Napsauta haluamaasi taulukkoa

Napsauta hiiren kakkospainikkeella koko taulukkoa ja valitse Uusi vieritysraita. Liitä seuraava koodi tähän ruutuun:

= VLOOKUP (haun_arvo, taulukon_array, sarakkeen_indeksinumero, [alue_haku]) Look_up_value: Missä look_up_value: ”2006051” & ”A1: M56” & ”2006051” & ”A1: M56” Sinun on ehdottomasti vaadittava, että teksti tapahtui, ei sisällön taulukon_harja. Toinen osa on vaikein osa. Sijoita seuraava koodi soluun: = VLOOKUP (haun_arvo, taulukon_haara, sarakkeen_hakemisto_numero, [alue_haku]], Look_up_arvo: ”2006051” & ”A1: M56” & ”2006051” & ”A1: M56”

Kun sinulla on se, aseta vain kaavat soluun ja olet valmis!