5 asiaa, jotka yritysten ammattilaisten on tiedettävä tavoitteidenhallinta-alustoista

Seuraavassa on tapoja, joilla sovellukset voivat auttaa pitämään työtavoitteesi raiteillaan näinä epävarmoina aikoina.

Worker staring into space, looking unhappy
Kuva: PeopleImages/e+ collection/Getty Images.

Etätyöntekijät ovat ahdingossa. Liiketoimintateknologiayritys Ally.ion uusien tietojen mukaan kaksi kolmesta etätyöntekijästä, jotka ovat siirtyneet etätyöhön viimeisen puolentoista vuoden aikana, sanoo ”työskentelevänsä aiempaa kovemmin” – mutta ”näkevänsä vähemmän tuloksia”.

Tällaisten umpikujien vastapainoksi tavoitteidenhallinta-alustat (eli seurantaohjelmistot, joiden avulla yritykset, tiimit ja yksilöt voivat tehokkaasti mitata ja seurata tavoitteita) voivat tarjota ammattilaisille työkaluja, joita he tarvitsevat pysyäkseen tavoitteiden saavuttamisen tiellä. Aivan kuten sähkönkäytön optimointi puhelinsovelluksilla on moderni ratkaisu tehokkuuden parantamiseen, on henkilöstön tavoitteidenhallinta-alustat moderni tapa seurata henkilöstön optimaalista ajankäyttöä. Ally.io-sivuston mukaan ”76 prosenttia yritystyöntekijöistä, jotka käyttävät virallista tavoitekehystä”, kuten sellaisia, jotka kirjaavat keskeiset tulokset, ”tuntevat itsensä voimaantuneiksi ottamaan riskejä työssään, vaikka se saattaisi johtaa epäonnistumiseen”. Tässä on viisi syytä käyttää tavoitealustoja, jotta pysyt kärryillä.

KATSO: Etätyön ja lasten koulutuksen yhteensovittaminen on mammuttimainen tehtävä. Näin työnantajat voivat auttaa (ilmainen PDF) (TechRepublic) (TechRepublic)

1. Torju yrityksen loppuunpalamista

Ally.io:n perustajan ja toimitusjohtajan Vetri Velloren mukaan velttous ja pysähtyneisyys huipentuvat, kun ”prioriteetit ovat epäselviä ja työntekijöitä vedetään moniin eri suuntiin”. Hän lisää, että työntekijät ”jumiutuvat liian moniin asioihin ja lähtevät joka päivä töistä ilman onnistumisen tunnetta tai tarkoituksen tunnetta”. Velloren mukaan tällaisten olosuhteiden vastapainoksi voidaan käyttää tavoitteidenhallintajärjestelmiä, jotka voivat auttaa ammattilaisia keskittymään tärkeimpiin prioriteetteihin ja saamaan vetoapua joka työviikolla.

2. Luovuuden lisääminen

Huoli mokaamisesta ja epäonnistumisesta voi saada työntekijät ja yritykset jarruttamaan riskinottoa. Tällaiset reaktiot puolestaan estävät aivan liian usein innovointia. Vellore väittää, että tavoitteidenhallintasovellukset ja erityisesti OKR:t ”on suunniteltu auttamaan tiimejä venymään pidemmälle kuin mitä ne yleensä tekevät”. Miten tällaiset alustat on suunniteltu, luonnostaan ”tavoitteet eivät aina ole saavutettavissa, mutta käytäntö rakentaa mentaliteettia, joka auttaa tiimejä miettimään, miten ne voivat parantaa ja mitä voitaisiin tehdä toisin”. Lisäksi hän väittää, että ”se vahvistaa paitsi yrityskulttuuria myös voimaannuttaa ja rohkaisee tiimejä ja yksilöitä”.

3. Seuraa edistystä, jonka voit konkreettisesti nähdä tapahtuvan

Suositun tavoitteenasettelusovelluksen Way of Life luoneen Lars Arendtin mukaan tällaisilla alustoilla pitäisi olla ”kuvaajia ja muunlaisia tilastoja”. Hänen mukaansa tämä on ”se, missä sovellus loistaa” auttamalla tavoitteiden asettamisessa. Tämä johtuu siitä, että alustalla voi nähdä kourallisen tietoja ”tavalla, joka voi tuupata sinua olemaan vain vähän parempi kuin eilen”.

4. Ne tönäisevät bisnesammattilaisia olemaan parempia

Arendtin mukaan laitteen dumppaus on toinen avain tavoitteiden tyrmäämiseen. Jos työntekijä kirjoittaa ne ylös vaikkapa muistikirjaan, ne unohtuvat usein helposti. Arendtin mukaan ”muistutusjärjestelmän luominen on korvaamaton apu tavan muodostamisessa”. Puhelimeen ponnahtavat muistutukset, jotka tökkäisevät ammattilaisille, jotta he tietäisivät, missä heidän painopisteensä pitäisi olla tiettynä päivänä, voivat olla korvaamattomia.

5. Nämä alustat voivat auttaa keskittymisessä – niin työntekijän kuin tiiminkin osalta.

”OKR:iä käyttävät tiimit ovat vähemmän hajamielisiä ja sitoutuneempia”, Vellore sanoi. Nämä alustat, hän lisäsi, ”auttavat yrityksiä menestymään, koska ne tarjoavat mahdollisuuden yhdenmukaistaa tavoitteet selkeästi, yhdistää tavoitteet tärkeisiin tuloksiin, seurata muutoksia usein ja tuoda läpinäkyvyyttä (ja vastuullisuutta) organisaation jokaiselle tasolle.” Lopulta Vellore korosti, että tavoitteidenhallintajärjestelmät auttavat työntekijöitä näkemään, miten heidän tehtävänsä ovat linjassa tiiminsä sekä organisaationsa tärkeimpien prioriteettien kanssa.

Katso myös