Onko sinulla Google-tili? Nyt voit käyttää myös Google Workspacea

Uusin päivitys Google Workspaceen, joka on nyt kaikkien Googlen käyttäjien saatavilla, sisältää uuden freelancereille ja yksittäisille yrittäjille suunnatun tilauspaketin.

All Google Workspace users now have access to the same features.

” data-credit=”Image: Google”>google-workspace-jen-fitzpatrick-02.jpg

Kaikilla Google Workspace -käyttäjillä on nyt käytössään samat ominaisuudet.

Kuva: Google

Google Workspace on nyt kaikkien Google-tilin omaavien saatavilla, kun yhtiö konsolidoi työpaikkaohjelmistopakettinsa kuluttaja-, yritys- ja koulutusjäsenyyspaketteihin.

TechRepublicin ajankohtaiset uutiset

Päivitys tarkoittaa, että kaikilla yhtiön yli kolmella miljardilla nykyisellä käyttäjällä on nyt pääsy koko
Google Workspace

kokemukseen, mukaan lukien Gmail, Chat, Calendar, Drive, Docs, Sheets ja Meet.

Yhtiö lanseeraa myös uuden Google Workspace Individual -nimisen tilaustarjouksen, joka on suunnattu freelancereille ja yksittäisille yrittäjille.

Yhdysvalloissa, Kanadassa, Meksikossa, Australiassa, Brasiliassa ja Japanissa toimiville asiakkaille tarjottava uusi tilaustaso on suunniteltu siten, että yksityishenkilöt voivat hallita yritystoimintaansa olemassa olevalla käyttäjätilillään, ja se tarjoaa varaus- ja aikataulutustyökaluja, videokokouksia ja sähköpostimarkkinointiominaisuuksia.

Google on myös päivittänyt muutamia nykyisiä Google Workspace -ominaisuuksia.

KATSO: Tutkimus: VPN ja VDI eivät ole yhtä suosittuja pk-yritysten keskuudessa. (TechRepublic Premium)

Esimerkiksi Google Chatin huoneet tunnetaan jatkossa nimellä Spaces. Google lisää kesän aikana uusia ominaisuuksia Spacesiin, joka ”kehittyy Google Workspacessa omaksi paikaksi ihmisten, aiheiden ja projektien järjestämiseen”. Uusiin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa aiheiden ketjuttaminen rivissä, läsnäolomerkit, mukautetut tilat, ilmeikkäät reaktiot ja kokoontaitettava näkymä.

Googlen videokeskustelualusta,
Google Meet

, päivitetään myös uudella ”Companion Mode” -tilalla, joka antaa kaikille kokousosallistujille oman videolaatan, jossa on interaktiivisia toimintoja, kuten kyselyt, kokouksen sisäinen keskustelu, käsien nosto, kysymykset ja vastaukset sekä live-tekstit. Tulossa on myös uusia kalenterin vastausvaihtoehtoja, joiden avulla kokousjärjestäjät voivat suunnitella kokouksia paremmin, kun henkilöstö on hajallaan toimistoissa ja kodeissa: kutsutut voivat pian ilmoittaa osallistumispaikkansa ja ilmoittaa, osallistuvatko he kokoukseen kokoushuoneessa vai etäyhteyden välityksellä.

Vastaavasti, kun
Organisaatiot pyrkivät joustaviin tai ”hybridi” työskentelymalleihin.

Google panostaa edelleen Google Workspacen tietoturvaan.

Esimerkiksi asiakaspuolen salaus auttaa pitämään käyttäjätiedot turvassa tietosuojan ja vaatimustenmukaisuussääntöjen mukaisesti – jotka ovat varmasti entistä monimutkaisempia, kun yhä useammat työntekijät siirtyvät etätyöskentelyyn. Se vahvistaa myös Google Meet -videokokousten turvallisuutta.

KATSO:
Google I/O: Google Workspace muuttuu älykkäämmäksi tämän merkittävän päivityksen myötä.

(TechRepublic)

Asiakaspuolen salaus on Googlen mukaan erityisen hyödyllistä organisaatioille, jotka tallentavat arkaluonteisia tai säänneltyjä tietoja, kuten immateriaalioikeuksia, terveydenhuollon tietoja tai rahoitustietoja, ja se voi auttaa yrityksiä täyttämään ITAR-, CJIS-, TISAX-, IRS 1075- ja EAR-vaatimusten mukaiset tietosuojavaatimukset ja vaatimustenmukaisuusvaatimukset.

Google Workspace ottaa käyttöön asiakaspuolen salauksen beta-version tulevina viikkoina Enterprise Plus- ja Education Plus -asiakkaille. Asiakaspuolen salaus on aluksi saatavilla Google Drivelle, Docsille, Sheetsille ja Slidelle, ja se tukee useita tiedostotyyppejä, kuten Office-tiedostoja ja PDF-tiedostoja.

Lisäsuojausta on tulossa Driveen luottamussääntöjen muodossa, joiden avulla voidaan valvoa, miten tiedostoja voidaan jakaa organisaation sisällä ja sen ulkopuolella, merkintöjen muodossa, jotka luokittelevat tiedostot Google Drivessa ja soveltavat valvontaa niiden arkaluonteisuuden perusteella, sekä parannetun phishing- ja haittaohjelmasuojauksen muodossa sisäpiirin uhkia ja käyttäjän virheitä vastaan.

Kokousisännät saavat myös uusia moderointikeinoja, kuten mahdollisuuden mykistää osallistujat ja ottaa chat-toiminto käyttöön tai poistaa se käytöstä.

Katso myös