Kuinka asentaa macOS Montereyn julkinen beta-versio

Saat kaikki uudet macOS Monterey -ominaisuudet käyttöösi ennen syksyn yleistä julkaisua asentamalla julkisen beta-version nyt.

” data-credit=”Image: Apple”>mac-os-monterey.jpg

Kuva: Apple

TechRepublicin ajankohtaista

WWDC2021 -tapahtuman jälkeinen kuukausi on kulunut, ja tuona aikana jokaisesta Applen käyttöjärjestelmästä on julkaistu julkinen beta-versio. Apple-laitteiden omistajille ja kehittäjille, jotka eivät pelkää bugeja ja keskeneräisiä ominaisuuksia, tämä on hienoa aikaa vuodesta: Kaikki uudet ohjelmistot ovat ulkona ennen niiden yleistä julkaisua.

Ne, jotka haluavat kokeilla macOS:n uusinta versiota 12, joka tunnetaan myös nimellä Monterey, voivat asentaa sen muutamalla helpolla askeleella ja noin tunnin odottelulla 11,73 gigatavun kokoisen latauksen valmistumiseen. Sana viisaalle: Jos Macissasi on jotain, mitä et halua menettää, jos päivitys menee pieleen, muista ottaa iCloud-varmuuskopiointi käyttöön ja varmista, että tärkeät kansiot ovat mukana. Ei ole myöskään huono idea tehdä täydellinen Time Machine -varmistuskopio, jotta sinulla on palautuspiste, johon voit palata, jos jokin menee pahasti pieleen.

KATSO: Tutkimus: VPN ja VDI eivät ole yhtä suosittuja pk-yritysten keskuudessa. (TechRepublic Premium)

Viimeisenä edellytyksenä on, onko Macisi yhteensopiva macOS Montereyn kanssa. Jos haluat asentaa sen, tarvitset jonkin seuraavista laitteista:

 • MacBook Pro (2016 tai uudempi);
 • MacBook (2016 tai uudempi);
 • MacBook Air (2018 tai uudempi);
 • iMac (2017 tai uudempi);
 • iMac (5K Retina 27-tuumainen, julkaistu vuoden 2015 lopulla);
 • iMac Pro;
 • Mac mini (2018 tai uudempi);
 • Mac Pro (2019).

Jos et ole varma, mikä malli Macisi on, noudata Applen mallintunnistussivulla olevia ohjeita sen määrittämiseksi. macOS Monterey on saatavilla myös useille iPad-malleille:

 • iPad Pro;
 • iPad Air (3. sukupolvi tai uudempi);
 • iPad (6. sukupolvi tai uudempi);
 • iPad mini (5. sukupolvi tai uudempi).

macOS Montereyn julkisen beta-version asentaminen Maciin.

Kun olet huolehtinut kaikista ennakkoedellytyksistä, on aika ryhtyä asentamaan betaa. Aloita navigoimalla Applen Beta Software Program -sivustolle laitteella, jonka haluat päivittää. Siellä selaa alaspäin, kunnes näet kuvassa A näkyvän ruudun, jossa on vaihtoehtoja kirjautua beta-ohjelmaan, jos et ole koskaan osallistunut siihen, tai tilaa kirjautua sisään, jos olet osallistunut. Valitse jompikumpi vaihtoehto, noudata näytön ohjeita, ja pääset kirjautumaan ohjelmaan.

Figure A: Logging in to the Apple Beta Software Program website.

” data-credit=””>monterey-beta-a.jpg

Kuva A: Kirjautuminen Applen betaohjelmiston verkkosivustolle.

Kun olet kirjautunut sisään, verkkosivuston pitäisi automaattisesti pudottaa sinut sivulle, joka vastaa käyttämääsi Apple-laitetta, tässä tapauksessa macOS Montereytä. Selaa alaspäin, kunnes näet kohdan Get Started, jossa pitäisi olla sinistä tekstiä ”enroll your Mac”. Napsauta sitä(kuva B).

Figure B: Enrolling your Mac in the Apple Software Beta Program.

” data-credit=””>monterey-beta-b.jpg

Kuva B: Macin rekisteröiminen Applen ohjelmistojen beta-ohjelmaan.

Seuraavassa ruudussa toistetaan joitakin yllä olevia ohjeita (varmuuskopioi Macisi jne.), ja vierittämällä alaspäin löydät kohdan Step 2: Enroll Your Mac (Kuva C). Klikkaa tässä sinistä painiketta Download the macOS Public Beta Access Utility, joka lataa pienen .PKG-tiedoston.

Figure C: Downloading the Public Beta Access Utility.

” data-credit=””>monterey-beta-c.jpg

Kuva C: Public Beta Access Utility -apuohjelman lataaminen.

Access Utility -ohjelman avaaminen ja suorittaminen rekisteröi Macisi beta-ohjelmaan ja avaa automaattisesti Software Update -ikkunan, kuten kuvassa D näkyy. Napsauta Upgrade Now (Päivitä nyt) ja odota sitten rauhassa: Kuten edellä mainittiin, lataus on mittava.

Figure D: Once you’ve run the Access Utility, beta updates should appear on the Software Update screen.

” data-credit=””>monterey-beta-d.jpg

Kuva D: Kun olet ajanut Access Utility -apuohjelman, beta-päivitysten pitäisi näkyä Software Update -ikkunassa.

Kun se on valmis, Install macOS Monterey Beta -sovellus avautuu(kuva E). Huomaa, että sinulla on oltava noin 9,5 Gt vapaata tilaa lataukseen tarvittavan 11,73 Gt:n lisäksi, jotta voit asentaa beta-version. Napsauta Jatka ja valmistaudu odottamaan uudelleen: Asennusohjelma ilmoittaa, että asennus kestää noin tunnin, minkä voin todistaa olevan suhteellisen tarkkaa vuoden 2018 MacBook Airillani.

Figure E: The macOS Monterey beta install application.

” data-credit=””>monterey-beta-e.jpg

Kuva E: macOS Monterey beta -asennusohjelma.

Kun asennus on valmis, sovellus kehottaa sinua käynnistämään järjestelmän uudelleen(kuva F). Napsauta Restart, anna Macin tehdä tehtävänsä ja se on siinä: Olet valmis aloittamaan macOS Montereyn julkisen beta-version käytön.

Figure F: You should see this screen prompting a restart once the installation of Monterey has completed.

” data-credit=””>monterey-beta-f.jpg

Kuva F: Sinun pitäisi nähdä tämä ruutu, jossa kehotetaan käynnistämään uudelleen, kun Montereyn asennus on valmis.

Macin poistaminen Applen beta-ohjelmasta

On useita syitä, joiden vuoksi haluat poistua julkisesta beta-ohjelmasta: Virheet, liian monta asennettavaa päivitystä tai Montereyn yleinen julkaisu saa sinut lopettamaan päivitysten saamisen seuraavaan suureen julkaisuun asti.

KATSO: Työn tulevaisuus: Työkalut ja strategiat digitaalista työpaikkaa varten (ilmainen PDF). (TechRepublic)

Oli syy mikä tahansa, Macin saaminen pois beta-kanavasta on yksinkertaista. Avaa Asetukset, napsauta Ohjelmistopäivitys ja katso ikkunan vasemmalle puolelle, jossa pitäisi näkyä ”Tämä Mac on rekisteröitynyt Applen betaohjelmisto-ohjelmaan” ja sen alla sinisellä ”Tiedot…”. Napsauta sitä ja näet kuvassa G näkyvän näytön.

Figure G: Removing your Mac from the macOS beta update channel.

” data-credit=””>monterey-beta-g.jpg

Kuva G: Macin poistaminen macOS-beta-päivityskanavasta.

Kuten kuvassa G sanotaan, Palauta oletusasetukset napsauttamalla, et saa enää tulevia beta-päivityksiä. Se ei kuitenkaan poista tällä hetkellä asennettuja beta-päivityksiä; tarvitset Time Machine -varmistuskopion sitä varten. Jos on olemassa yleinen macOS-julkaisu, joka on uudempi kuin nykyinen asennettu beta-versio, sinun pitäisi saada tämä päivitys, jolloin pääset takaisin muiden kuin beta-käyttäjien joukkoon.

Katso myös