Linux 101: Miksi tiedostojen ja hakemistojen nimissä ei ole välilyöntejä

Jack Wallen selittää, miksi välilyönnit tiedostojen ja kansioiden nimissä eivät aina ole paras vaihtoehto Linuxissa.

” data-credit=”Image: Jack Wallen”>linux penguin

Kuva: Jack Wallen

En voi kertoa, kuinka monta kertaa yhteistyökumppanit, kollegat, ystävät ja perhe kysyvät minulta: ”Miksi et koskaan laita välilyöntejä tiedostojen ja kansioiden nimiin?”. Vastaus tähän kysymykseen saa yleensä joko tyhjiä katseita tai ”Mitä?” -huutoja. Aikanaan 1990-luvun puolivälissä, kun käytin vielä Windowsia, välilyönnit tiedostojen ja kansioiden nimissä olivat minulle arkipäivää.

Sitten siirryin Linuxiin vuonna 1997, ja kaikki muuttui kaikilla tasoilla. Tämä koski myös tiedostojen ja kansioiden nimiä. Silloin kansioiden nimien luominen välilyönnin kanssa oli erittäin huono tapa ja saattoi aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia hakemistorakenteessa liikkumisessa.

KATSO: Linux-palvelun ohjauskomennot (TechRepublic Premium)

Otetaan esimerkiksi hakemisto nimeltä TEST DIRECTORY. Jos antaisit komennon mkdir TEST DIRECTORY, et loisi hakemistoa nimeltä ”TEST DIRECTORY” vaan kaksi hakemistoa, TEST ja DIRECTORY. Luodaksesi ”TEST DIRECTORY”, sinun pitäisi antaa mkdir-komento, jossa nimi on kaksoissulkumerkissä, kuten mkdir ”TEST DIRECTOR”. Vaihtaaksesi kyseiseen hakemistoon annat komennon:

TESTIHAKEMUS"

Jos kuitenkin loisit hakemiston TEST_DIRECTORY, sinun ei tarvitsisi tehdä ylimääräisiä vaiheita. Useimmat Linux-komennot näkevät jokaisen erillisen merkinnän vaihtoehtona, joten mkdir TEST DIRECTORY käsitettäisiin kahdeksi komennoksi – mkdirTEST ja mkdir DIRECTORY.

Tämä ongelma ei ole läheskään yhtä ongelmallinen graafisessa käyttöliittymässä. Itse asiassa GUI:n kanssa työskennellessäsi voit luoda tiedostoja ja hakemistoja, joissa on useita välilyöntejä. Jos työskentelet myös komentorivillä, suosittelen, ettet tee niin, koska et halua joutua kärsimään päänvaivasta, joka aiheutuu siitä, että poistat vahingossa sekä TEST- että TEST DIRECTORY-hakemistot.

Tämä asia voi olla hieman monimutkainen, joten muista vain välttää välilyöntejä Linux-tiedostojen ja kansioiden nimissä, niin kaikki on hyvin. Ystävysty joko viivan tai alleviivauksen kanssa, niin kaikki on hyvin.

Tilaa TechRepublicin How To Make Tech Work YouTubessa. ja saat Jack Wallenin uusimmat tekniset neuvot liike-elämän ammattilaisille.

Katso myös