Applen WWDC alkaa tänään: Miten katsella ja mitä kehittäjät voivat odottaa

Applen vuosittainen kehittäjäkonferenssi on tänä vuonna virtuaalinen COVID-19-pandemian vuoksi. Lue, miten voit katsoa WWDC21:n suorana lähetyksenä ja mitä Applen odotetaan julkistavan.

” data-credit=”Image: Apple, Inc.”>Apple WWDC Promo

Kuva: Apple, Inc.

Apple järjestää tämän vuoden kokonaan verkossa järjestettävän Worldwide Developers Conference -tapahtuman, joka alkaa tänään ja kestää 11. kesäkuuta asti. Applen lehdistötiedotteen mukaan ”WWDC21 tarjoaa ainutlaatuisen näkemyksen iOS:n, iPadOS:n, macOS:n, watchOS:n ja tvOS:n tulevaisuudesta” ja on ”kehittäjille tilaisuus oppia uusista teknologioista, työkaluista ja kehyksistä, joihin he luottavat rakentaessaan innovatiivisia ja alustasta poikkeavia sovelluksia ja pelejä”.

Lisäksi WWDC21:ssä on yli 200 syvällistä istuntoa, kahdenkeskisiä laboratorioita ja paljon muuta. Tapahtuma tarjoaa myös ”ennennäkemättömän pääsyn Applen insinööreihin ja suunnittelijoihin, jotta kehittäjät voivat tutustua uusimpiin työkaluihin ja teknologioihin, jotka auttavat heitä luomaan seuraavan sukupolven sovelluksia”, Applen lehdistötiedotteessa kerrotaan.

Apple Developer Programin jäsenet voivat pyytää kahdenkeskisiä laboratoriokonsultaatioita yli tuhannelta Applen asiantuntijalta kysyäkseen kysymyksiä uusimmista API:ista ja parhaista käytännöistä sekä hakea käyttöliittymä- ja suunnittelukatselmuksia. Apple Developer Forums on myös koko viikon ajan käytettävissä vastaamaan kysymyksiin ja käymään teknisiä keskusteluja. Istuntovideoita julkaistaan joka päivä, ja ne ovat saatavilla Apple Developer -sovelluksessa ja Apple Developer -sivustolla 8. kesäkuuta.

WWDC21:ssä on myös erityisiä aktiviteetteja ja tapahtumia, joiden tarkoituksena on juhlistaa kehittäjiä ja tuoda yhteisö yhteen. Osallistujat voivat kokeilla koodaus- tai suunnitteluhaastetta, oppia vierailevilta puhujilta ja paljon muuta.

Uutuutena tänä vuonna WWDC21:ssä on paviljonkeja, jotka ”tarjoavat kehittäjille helpon tavan tutustua tietyn aiheen kannalta olennaisiin istuntoihin, laboratorioihin ja erityistoimintoihin”, Apple sanoo. Osallistujat voivat räätälöidä WWDC-kokemuksensa ja tutustua sisältöön esimerkiksi SwiftUI:sta, kehittäjätyökaluista, esteettömyydestä ja osallisuudesta ja muusta (yksinomaan Apple Developer -sovelluksessa).

KATSO: 10 macOS-viritystemppua Macille (ilmainen PDF) (TechRepublic)

Mitä julkistuksia on odotettavissa WWDC21:n aikana

WWDC21:ssä Applen odotetaan sisarsivusto ZDNetin mukaan esikatselevan konferenssin aikana iOS 15:tä, iPadOS 15:tä, tvOS 15:tä, watchOS 8:aa ja macOS 12:ta. Vaikka ei ole tiedossa, mitä muutoksia julkistetut päivitykset tuovat mukanaan, Apple esittelee yleensä uusia ominaisuuksia, suorituskykyparannuksia ja bugikorjauksia.

ZDNet kertoi myös, ettei ole ollut paljon vuotoja tai huhuja siitä, mitä WWDC 2021:n aikana on odotettavissa, mutta on puhuttu, että iPad saa kotinäytön uudelleensuunnittelun, ”joka antaa käyttäjille mahdollisuuden sijoittaa widgettejä minne tahansa näytölle, kuten iPhonessa voi tehdä nytkin”, kirjoitti Jason Cipriani. On myös odotettavissa, että Apple päivittää iPadin ohjelmistoa M1-käyttöjärjestelmällä varustetun iPad Pron julkaisun jälkeen.

KATSO: Applen WWDC 2021: Kolme tärkeintä julkistusta, jotka yrityskäyttäjät haluavat kuulla (TechRepublic)

Applen sivuston mukaan WWDC21 käynnistyy keynote-puheella tänään klo 10 PT, jonka jälkeen Platforms State of the Union klo 14 PT. Kuten Applen lehdistötiedotteessa kerrotaan, keynote esittelee ”jännittäviä uusia päivityksiä, jotka tulevat kaikille Applen alustoille myöhemmin tänä vuonna”. Platforms State of the Union -tilaisuudessa ”sukelletaan syvemmälle uusiin työkaluihin, teknologioihin ja edistysaskeliin kaikilla Applen alustoilla, jotka auttavat Applen kehittäjiä luomaan entistä parempia sovelluksia”, Apple sanoo.

Näin katsot WWDC21:n

Applen WWDC21 on vapaasti katsottavissa, ja se alkaa keynote-puheella, jonka pitää todennäköisesti toimitusjohtaja Tim Cook 7. kesäkuuta kello 10.00 PT. Voit seurata tapahtumaa Applen sivustolla suoratoistamalla istuntoja koko viikon ajan tai katsomalla sitä Apple Developer -sovelluksen, Apple TV -sovelluksen ja YouTuben kautta (suoratoiston päätyttyä on saatavilla myös tilattavaa toistoa).

Platforms State of the Union -tilaisuus striimataan Apple Developer -sovelluksen ja Apple Developer -sivuston kautta 7. kesäkuuta klo 14.00 PT.

Vuotuinen Apple Design Awards -tilaisuus lähetetään 10. kesäkuuta klo 14.00 PT Apple Developer -sovelluksen ja Apple Developer -sivuston kautta.

Muista tarkistaa TechRepublicista lisää WWDC21:n uutisointia.

Katso myös