Facebook antaa kehittäjille lukuisia uusia työkaluja F8-päivitysnäytöksessä

F8 Refresh -digikonferenssi tarjosi uutta sisältöä ja alustoja kehittäjille ja yrityksille.

Facebook announced new updates for the WhatsApp Business API. 

” data-credit=”Image: Facebook”>whatsapp-f8.jpg

Facebook julkisti uusia päivityksiä WhatsApp Business API:lle.

Kuva: Facebook

Facebook esitteli keskiviikkona F8 Refresh -tapahtumassa kehittäjille lukuisia uusia ja päivitettyjä työkaluja ja alustoja, kuten Messenger API for Instagram, WhatsApp Business, Login Connect with Messenger ja Facebook Business Extension.

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg sanoi, että konferenssi aikoo palata juurilleen ja keskittyä pelkästään kehittäjiin. Yksipäiväinen konferenssi alkoi vuonna 2007, mutta piti viime vuonna taukoa pandemian vuoksi.

Tänä vuonna F8 oli täysin virtuaalinen. Monien julkistusten joukossa oli uutinen, että Messengerin API Instagramissa avautuu kaikille kehittäjille. Tämä mahdollistaa sen, että tuotemerkit voivat yhdistää viestinvälityksen sovelluksiin ja työnkulkuihin, jotta ne voivat paremmin hyödyntää läsnäoloaan sosiaalisen median alustalla. Betaversioon osallistui 30 kehittäjää ja 700 brändiä. Messenger API for Instagram otetaan käyttöön vaiheittain.

KATSO: Parhaat ohjelmointikielet opeteltavaksi – ja huonoimmat (TechRepublic Premium)

Facebook ilmoitti myös päivityksistä WhatsApp Business API:lle. Päivityksiin kuuluu uuden yrityksen nopeampi käyttöönotto, tuki useammantyyppisille viesteille, kuten kun tuote on jälleen varastossa, ja uusia viestiominaisuuksia, kuten listaviestit, joissa on jopa 10 vaihtoehdon valikko, jotta vastausta ei tarvitse kirjoittaa. Facebookin mukaan 175 miljoonaa ihmistä lähettää päivittäin viestejä WhatsApp Business -tilille.

Kehittäjät saivat keskiviikkona F8 Refresh -tapahtumassa tietää, että
avoimen lähdekoodin koneoppimiskehys PyTorch

tulee olemaan oletuskehys kaikille Facebookin tekoäly- ja koneoppimismalleille. Facebookin tekoälytutkijat loivat tämän alustan vuonna 2016.

Suljetussa beta-versiossa on myös uusi ominaisuus, Login Connect with Messenger, jotta ihmiset voivat lähettää viestejä yrityksille suoraan Facebookin kirjautumisvirrasta. Testiosallistujien joukossa 70 prosenttia käyttäjistä valitsi Facebookin mukaan viestien lähettämisen. Facebookin mukaan ominaisuus tulee laajasti saataville lähikuukausina.

Uutena alustana julkistettiin Facebook Business Extension, jonka avulla voidaan integroida ja näyttää viime vuonna esitellyn Facebook Business Suite -palvelun yrityssovelluksia. Yrityssovelluksiin lisätään kolmansien osapuolten työkaluja. Tulevina kuukausina Facebook sanoi, että ”kasvatamme sovellusten ekosysteemiä kutsumalla kehittäjäyhteisömme hakemaan varhaista käyttöoikeutta”.

Spark AR esitteli ennakkoon uuden Multipeer API: nsa AR-videopuheluita varten. Kehittäjiä kutsutaan liittymään suljettuun beta-ohjelmaan, jossa uudet ominaisuudet ovat saatavilla Messengerissä ja avautuvat pian Instagramille ja Portalille. Osana betaohjelmaa kehittäjät saavat käyttöönsä uusia työkaluja ja ominaisuuksia AR-efektien rakentamiseen ja julkaisemiseen videopuheluita varten sekä malleja, dokumentaatiota, opetusohjelmia ja valmennusta.

Katso myös