Rakenna mukautettuja Microsoft Teams -sovelluksia uuden Teams Developer Portal -portaalin avulla.

Microsoftin tavoitteena on helpottaa mukautettujen Teams-sovellusten rakentamista, jotta tiimisi voi tehdä helpompaa ja erikoistuneempaa yhteistyötä.

” data-credit=””>teams-portal.jpg

Yhä useammat meistä työskentelevät etätyönä, joten Zoomin, Slackin ja Microsoft Teamsin kaltaisista työkaluista on tullut kriittisiä liiketoiminnan infrastruktuurin osia. Ymmärrettävästi suurin osa huomiosta on kohdistunut niiden videoneuvottelu- ja verkkokokousvälineisiin, mutta Teamsin kaltaiset työkalut on suunniteltu tukemaan myös uusia työnteon muotoja, ja ne integroituvat prosessien automatisointityökaluihin tarjoten uuden päätepisteen työnkululle. Niiden tarkoituksena on auttaa sinua pysymään tuottavana ja välttämään häiriötekijöitä, sillä ne isännöivät kaikkia niitä pieniä tehtäviä, jotka haittaavat varsinaista työtäsi.

KATSO: 83 Excel-vinkkiä, jotka jokaisen käyttäjän tulisi hallita (TechRepublic)

On tärkeää ymmärtää, että Teams on paljon muutakin kuin tapa järjestää kokouksia. Vaikka ne ovatkin tärkeitä, niin myös sen rooli yhteistyökeskuksena on tärkeä. Voit ajatella sitä paikkana, jossa voit työskennellä muiden kanssa, kun olet toimistossa tai osa hajautettua tiimiä. Tämä yhteistyömalli tarkoittaa, että sinun on rakennettava omat työkalusi, jotka sopivat organisaatiosi ja tiimiesi työskentelytapaan, ja samaan aikaan taitettava kolmannen osapuolen työkaluja Teamsin sovellusmarkkinapaikalta ja hallittava, miten niitä otetaan käyttöön ja käytetään.

Teams kehittäjille

Microsoft on lähtöisin kehittäjätyökalutaustasta, joten ei ole yllättävää, että se näkee Teamsin jälleen yhtenä alustana koodillesi. Teams on heti lanseerauksestaan lähtien tarjonnut tavan isännöidä sisältöä ja koodia integroimalla ne välilehtiin ja alustan pysyviin keskustelupaneeleihin. Azuren Bot Frameworkin ja Microsoft 365:n Adaptive Cardsin kaltaiset työkalut ovat Teamsin kehittäjäalustan ytimessä, ja SharePointin kaltaiset teknologiat tarjoavat isännän asiakirjoille ja yhteistyölle.

Alun perin suuri osa tästä hoidettiin itse Teamsin sisällä yhdessä työkalujen kanssa, jotka tarjosivat puitteet verkkopohjaisten sovellusten rakentamiseen Visual Studio Code -ohjelmistolla. Jos halusit muokata Teamsia ja rakentaa omia sovelluksia, sinun piti etsiä dokumentaatiota ja rakentaa oma työkaluketjusi tyhjästä.

Teams-kehittäjäportaalin esittely

Tämä kaikki on muuttumassa, kun Microsoftin uusi Teams Developer Portal on lanseerattu. Voit ajatella sitä keskitettynä palvelupisteenä kaikkiin Teams-sovellustarpeisiisi, kirjoititpa sitten koodia tai vain hallinnoit sovelluksia instanssissasi. Portaali sekoittaa dokumentaatiota ja työkaluja sekä isännöi UI-työkalupaketteja, jotka voivat auttaa antamaan Teams-sovelluksillesi yhtenäisen ulkoasun.

Microsoft antaa kaikille Microsoft 365 -verkkokohteilleen samanlaisen ulkoasun, joka perustuu Fluent-suunnittelukieleen, jonka se tuo Officeen ja Windows 11:een. Sivusto on täynnä miellyttäviä laatikoita, joissa on kaarevat kulmat ja jotka on rakennettu uusien Fluent-kuvakkeiden avulla. Heti alkuun sinua kannustetaan aloittamaan, ja pääset suoraan portaalin App builder -osioon.

KATSO: Windows 10: Luettelot äänikomennoista puheentunnistusta ja sanelua varten (ilmainen PDF) (TechRepublic)

Täällä rakennat ja hallinnoit Teams-sovelluksiasi. Sovelluksen luominen pudottaa sinut suoraan verkkopohjaiseen määritystyökaluun, jossa annat sovellukselle nimen, kuvauksen ja täytät kehittäjien tiedot, sen päätepisteen URL-osoitteen sekä käytännöt ja versionumerot. Voit lisätä kuvakkeita, muodostaa yhteyksiä Teamsin tärkeimpiin ominaisuuksiin sekä asettaa käyttöoikeuksia ja soveltaa kirjautumiskäytäntöä.

Teamsin kehittäjäportaalin sovellukset-osio helpottaa sovelluksen pakkaamista julkaistavaksi Teams-sovelluskaupassa, riippumatta siitä, julkaisetko sen oman organisaatiosi vuokralaisissa vai aiotko asettaa sen kaikkien saataville missä tahansa Teams-instanssissa. Tarjolla on jopa testaus- ja validointityökalu, joka tarkistaa, onko koodisi valmis kauppaan. Kyseessä ei ole täydellinen testi, vaan se varmistaa vain, että koodisi täyttää Teamsin perusvaatimukset. Se ei testaa koodia, joten sinun on tehtävä siitä osa omaa ohjelmistokehityksen elinkaariprosessiasi.

Sovellusten rakentaminen Developer Portal -portaalin avulla

On tärkeää muistaa, että Portaali ei ole online-sovelluskehitysympäristö. Tämä tarkoittaa, että sinun on ladattava ja asennettava valitsemasi Teams-kehitystyökalut ja käytettävä niitä sovelluksen ja sen manifestin rakentamiseen. Olisi mukavaa nähdä, että Microsoft käyttäisi portaalia GitHubin Codespaces-alustan valmiiksi konfiguroitujen, web-palvelimilla ja Visual Studio Code -ohjelmalla varustettujen instanssien upottamiseen, jotta koodin rakentaminen olisi mahdollista ilman täydellisen kehitysympäristön luomista.

Sovelluksen rakentaminen Teamsin web-sovelluskehitystyökaluilla, sovelluksen ja sen manifestin rakentaminen on edelleen tehtävä. Microsoft tarjoaa portaalin etusivulla pikalinkkejä Visual Studio Code -laajennukseen, Teams UI kit -pakettiin ja esimerkkisovellukseen, jotka auttavat alkuun, sekä kaiken Teams-kehittäjien dokumentaation. Vaikka nämä työkalut ovat olleet saatavilla jo jonkin aikaa, nyt ne ovat kaikki yhdessä paikassa, mikä helpottaa aloittamista huomattavasti.

Muita työkaluja on saatavilla portaalin Työkalut-välilehdeltä, jossa on työkaluja Adaptive Cards -sovellusten muokkaamiseen ja suunnitteluun sekä tekoälybottien kanssa työskentelyyn ja hallintaan, jotta ne voidaan integroida chattiin sovellusten kanssa. On selvää, että tämä osio on työn alla; kun lisää Teams-kehitystyökaluja tulee saataville, niitä on odotettavissa täältä. On kuitenkin hieman yllättävää, ettei joitakin ilmeisempiä ehdokkaita löydy. Yksi, joka loistaa poissaolollaan, on Microsoft Graph Explorer, sillä graafi-API:t ovat tärkeä työkalu Teams-sovellusten integroimisessa muuhun Microsoft 365:een.

Mukautettujen kohtausten lisääminen Teamsiin

Microsoft päivitti hiljattain Teamsin Together-tilan tukemaan mukautettuja kohtauksia. Kehittäjäportaalissa on työkalu, jolla voi luoda ja jakaa omia taustoja omien kuvien avulla. Aloita lataamalla kuva portaaliin ja valitse sitten osallistujien määrä, jonka haluat sisällyttää kokoukseen. Tämä lisää osallistujien ääriviivat kokousasetteluun, joten voit vetää ja pudottaa heidät haluamiisi paikkoihin.

” data-credit=””>together-mode.jpg

Jokainen elementti on kerros, joten voit rakentaa kerroksellisia ympäristöjä, joissa on eri elementtejä ja joissa käyttäjät on sijoitettu sopivasti. Ehkä taustakuvasi on tuttu kokoushuone, jossa on erillinen pöytä ja tuolit. Käyttäjäkuvat voidaan pinota pöydän ympärille simuloiden henkilökohtaista tilaisuutta, ja Teamsin kerrostustyökalujen avulla yksi käyttäjä voi olla toisen edessä tai pöydän takana. Tietyt paikat voidaan määrittää kokouksen järjestäjälle tai esittelijälle, jolloin he ovat kokouksessa aina samassa paikassa.

Editorissa on useimmat ominaisuudet, joita voi odottaa perustason kuvankäsittely-ympäristöltä, joten kuka tahansa PowerPointia tunteva voi rakentaa Teamsin kokoustilan. Teamsissa on mahdollisuus testata ympäristöä, joten voit olla varma, että tila on sopiva kokouksiin.

On hyvä nähdä monet Teams-sovellusten rakentamiseen tarvittavat työkalut samassa paikassa. Microsoft on mennyt pitkälle, jotta uusi Developer Portal olisi ensimmäinen kohde kaikille, jotka haluavat rakentaa omia Teams-palvelujaan, se tarvitsee vain kourallisen lisäominaisuuksia, ja se on valmis prime time -aikaan.

Katso myös