Videon käyttö yrityksissä kasvaa

Yritykset ovat ymmärtäneet, että vaikka videoneuvotteluilla on paikkansa, erityyppisten videoiden tuottamisessa on voimaa.

Businessman on a video or conference call on his computer

Kuva: iStockphoto/AndreyPopov.

Henkilökohtaisuuteen pyrkivä Stephanie Cox alkoi vuonna 2018 käyttää videoita asiakkaidensa menestystarinoiden havainnollistamiseen yrityksessään Lumavate. Vaikka ensimmäinen käyttötapaus oli myyntiä varten, Cox, Indianassa sijaitsevan, markkinoijille matalan koodin sovelluskehitysalustaa valmistavan yrityksen toimitusjohtaja, tunnisti, millainen voima videoilla voi olla.

Alussa ”halusimme luoda one-to-one-videoita jokaiselle potentiaaliselle asiakkaalle, jonka tavoitimme … jotta voisimme lähettää henkilökohtaisen videon”, Cox sanoo. Tätä varten Lumavate käytti yrityksille tarkoitettua videoalustaa nimeltä Vidyard.

”Viimeisten kolmen vuoden aikana videot ovat nyt mukana yrityksemme kaikilla osa-alueilla”, myös markkinoinnissa ja asiakaspalvelussa. Jos joku soittaa ja kysyy apua Lumavate-tuotteen käyttöön, asiakaspalvelija voi opastaa häntä prosessin läpi käyttämällä valmiiksi tehtyä tai lennosta luotua videota, Cox sanoi.

KATSO:
Parhaat laitteet videoiden suoratoistoon erikoistuneille ammattilaisille

(TechRepublic)

Tämä tuli erityisen tärkeäksi pandemian aikana. ”Kuten monilla muillakin yrityksillä, meillä ei ollut mahdollisuutta hypätä lentokoneeseen tapaamaan asiakkaita tai potentiaalisia asiakkaita”, Cox sanoi ja totesi, että kun Lumavate tuo uuden asiakkaan mukaan, toteutuksia hoitava asiakastiimi esitellään suuressa tilaisuudessa.

Vaikka työntekijät käyttivät Zoomia, ”toinen tapa luoda yhteyksiä ja esitellä tiimimme jäseniä oli videoiden luominen”, Cox sanoi.

Videoiden käyttö yrityksissä on kasvussa. Vaikka suorat videokonferenssit lisääntyivät huimasti pandemian aikana, ”Zoom-väsymyksestä” tuli ongelma, ja monet yritykset ovat siirtyneet videoihin, jotka voivat olla synkronisia tai asynkronisia. Vidyardin mukaan se lisäsi viime vuonna yli 5 000 uutta yritysasiakasta ja yli 7 miljoonaa käyttäjää alustallaan.

Toimitusjohtaja Michael Littin mukaan Vidyardin videoviestintä- ja kuvanauhoitustyökalujen käyttö lisääntyi yli 250 prosenttia, kun myynti- ja markkinointitiimit huipputekniikan, SaaS-, rahoitus- ja asiantuntijapalveluiden sekä muiden alojen myynti- ja markkinointitiimit laajentavat asynkronisen videon käyttöä etämyynnissä, markkinoinnissa ja asiakaspalvelussa.

Toinen syy on se, että ”mukavuus kameran edessä on lisääntynyt dramaattisesti”, Litt sanoi. Siirtyminen digitaaliseen yritysmaailmaan on nopeuttanut videon käyttöä erityisesti toimialoilla, joilla henkilökohtainen asiakaskohtaaminen oli aiemmin normi, hän sanoi.

Ostajat ja myyjät näkevät arvon

Video saattaa olla tullut jäädäkseen. McKinseyn mukaan yli kolme neljäsosaa ostajista pitää nykyään digitaalista itsepalvelua ja etäyhteyttä ihmisiin parempana kuin kasvokkain tapahtuvaa vuorovaikutusta, jopa COVIDin jälkeen. McKinseyn mukaan vain noin 20 prosenttia B2B-ostajista toivoo palaavansa henkilökohtaiseen myyntiin, jopa aloilla, joilla kenttämyyntimallit ovat perinteisesti olleet hallitsevia, kuten lääke- ja lääkintätuotteissa.

MarketsandMarketsin vuonna 2020 tekemän tutkimuksen mukaan maailmanlaajuisten yritysvideomarkkinoiden koon ennustetaan kasvavan 16,4 miljardista dollarista vuonna 2020 25,6 miljardiin dollariin vuoteen 2025 mennessä 9,3 prosentin vuotuisella kasvuvauhdilla ennustejakson aikana.

Vidyard tarjoaa ensiluokkaisen videohosting-alustan, joka hallinnoi videovarantoja koko yrityksen laajuisesti ja jolla on mahdollisuus lisätä interaktiivisuutta. Littin mukaan alusta tallentaa, kuka katsoo videota, kuinka kauan, ja raportoi tulokset yrityksen CRM- tai markkinoinnin automaatiojärjestelmään.

Alustan muihin ominaisuuksiin kuuluu mahdollisuus tallentaa kuvakaappaus, tallentaa suoraan kamerasta, lähettää ilmoitus, kun joku katsoo videota, ja hallita vaatimustenmukaisuutta tiukasti säännellyillä toimialoilla.

Myös yritysvideopalveluja tarjoava Qumu on kasvanut merkittävästi – noin 400 prosenttia – erityisesti pilvipohjaisesti pandemian alettua, sanoi toimitusjohtaja TJ Kennedy. Nettokasvu on hidastunut, mutta se on edelleen paljon korkeampi kuin viime vuonna, Kennedy sanoi.

Videota eivät käytä vain yritykset, vaan myös urheilujoukkueet. Esimerkiksi Birminghamissa Englannissa toimiva Birmingham County Football Association tarjoaa Qumun avulla tehtyjä videoita ensimmäistä kertaa lähes 70 000 jalkapalloilijalle 1 200 jalkapalloseuran ruohonjuuritason seurassa.

BCFA käyttää Qumun video-on-demand-ominaisuutta sisällön luomiseen ja laajaan levittämiseen turvallisesti. BCFA:lla on täysi kontrolli videoidensa kulutukseen, ja se voi seurata, milloin videoita katsotaan, kuinka kauan ja millä laitteilla. Käyttäjät voivat skannata QR-koodin päästäkseen sisältöön käsiksi.

”Live-video ei enää riitä, ja … myös asynkroninen video on odotettavissa”, Kennedy sanoi. Qumu voi luoda asynkronisia ja tilattavia videoita jopa 100 000 ihmisen tapahtumissa.

”Video voi alkaa suorana tapahtumana, ja sitten muut ihmiset ympäri maailmaa katsovat sitä asynkronisesti”, Kennedy sanoi. Alusta tarjoaa analytiikkaominaisuuksia, kuten sen, kuka katsoi videon ja mistä, sekä sen, katselivatko he videon alusta loppuun.

Kun monet yritykset siirtyvät hybridimalliin ihmisten palatessa takaisin toimistoihin, Kennedy odottaa asynkronisen käytön kasvavan edelleen suorien videoiden lisäksi. Yhtiö ilmoitti hiljattain mahdollisuudesta luoda videoita, joissa on 360 asteen näkymä.

”Jos olet lentokoneita rakentava teollisuusasiakas, voit tehdä 360-asteen läpikäynnin uudesta lentokoneesta … se on hyvin erilaista kuin perinteiset videot, joissa on monipuolisempia ominaisuuksia”, hän sanoi. ”Monet virtuaalitapahtumat jatkuvat”, jolloin ihmiset voivat osallistua tapahtumiin etäyhteydellä riippumatta siitä, missä he ovat.

”Tämä nostaa pelin tasoa toimitettavien videoiden ja eri formaattien osalta”, Kennedy sanoi.

Lumavate Cox odottaa, että yhä useammat yritykset käyttävät videoita. ”Mielestäni se on luovempi tapa tavoittaa potentiaaliset asiakkaat, ja me kuulemme sen.” Myyjä lähettää tyypillisesti videon toisella yhteydenotolla potentiaaliselle asiakkaalle ja selittää tuossa personoidussa videossa, miksi hän ottaa yhteyttä.

”Tyypillisesti et ole saanut paljon videoita aiemmin, joten välität sen ympäri yritystäsi”, hän sanoi. Hän sanoi, että 40-50 prosenttia kaikista tapaamisista, joita Lumavate varaa, tulee videokontaktin kautta.

”Uskon, että video on nyt yrityksen liiketoiminnan odotuksia ja välttämättömyys”, Kennedy sanoi. ”Enää ei ole kyse siitä, voitko tai aiotko käyttää videota päivittäisessä liiketoiminnassa, vaan siitä, että käytät sitä hyvin ja ammattimaisesti.”

Katso myös