Vivaldi palaa tulevaisuuteen sähköposti- ja kalenteriominaisuuksien avulla

Jack Wallen kokeilee Vivaldi 4 -sähköpostiohjelmaa ja kalenterityökaluja, jotta sinun ei tarvitse. Lue lisää ja ota selvää, ovatko selaimen lisäykset menestys vai epäonnistuminen.

” data-credit=”Image: Vivaldi”>vivaldihero.jpg

Kuva: Vivaldi

Palasin hiljattain juurilleni ja siirryin takaisin Firefoxiin oletusverkkoselaimena. Mozillan tiimi näki kirjoituksen seinällä ja päätti palata siihen, mitä se tekee parhaiten: verkkoselaimeen. He poistivat roskat, hylkäsivät kellot ja pillit ja julkaisivat kevyemmän selaimen, joka tekee vain yhden asian ja tekee sen poikkeuksellisen hyvin.

Toivottavasti he jatkavat tätä suuntausta.

Muut selaimet ovat kuitenkin menossa päinvastaiseen suuntaan. Yksi tällainen selain on Vivaldi, joka julkaisi juuri tällä viikolla selaimensa version 4, joka sisältää sekä sähköposti- että kalenterikomponentit.

Aivan oikein, kun kaikki muut menevät pieniksi, he menevät suuriksi. Ja pojat, he menivät isosti.

Päätin päivittää Vivaldin (joka toimii System76:n Pop!_OS Linux -käyttöjärjestelmässä) nähdäkseni, miten hyvin uusi versio pärjää. Ymmärtäkää, että olen tehnyt tämän huokaistuani helpotuksesta, kun olin luopunut liian monien ominaisuuksien painosta. Tätä varten minulla on pieni ennakkoluulo.

Tämän sanottuani, katsotaanpa. Jaottelen sen ominaisuuksittain.

KATSO: 20 hyvää tapaa, joita verkonvalvojat tarvitsevat – ja 10 tapaa, jotka kannattaa rikkoa (ilmainen PDF) (TechRepublic).

Sähköpostiohjelma

Vivaldi on tehnyt uusilla työkaluillaan muun muassa sen, että se on hieman piilottanut ne pois käyttäjiltä, jotka eivät ehkä ole aivan yhtä taitavia navigoimaan valikoissa. Kun avaat Vivaldi 4:n, sinun on valittava Fully Loaded -vaihtoehto päästääksesi käsiksi sähköpostiohjelmaan(kuva A).

Kuva A

Adding the email client to Vivaldi.

” data-credit=””>vivaldi4a.jpg

Sähköpostiohjelman lisääminen Vivaldiin.

Kun Vivaldi on asennettu, sähköpostiohjelmasta ei näy mitään selvää merkkiä. Vasta kun napsautat Työkalut-valikkoa, näet ensimmäisen merkin lisätystä sähköpostiohjelmasta. Napsauta kyseistä merkintää ja uusi välilehti avautuu. Toisin kuin kalenteri, jonka voit avata menemällä osoitteeseen vivaldi://calendar/, sähköposti on aivan eri asia.

Kun avaat sähköpostiohjelman ensimmäisen kerran, sinua pyydetään luomaan uusi tili. Tässä ensimmäisessä versiossa voit valita vain IMAP- ja POP-tilien välillä, joten jos haluat lisätä Google- tai Exchange-sähköpostitilejä, sinua ei onnista. Seuraava havaitsemani outous on ero Vivaldi 4:n Linuxissa ja Vivaldi 4:n macOS:ssä välillä. Linuxin puolella IMAP-tilit eivät näytä näyttävän kansioita, ja (mikä pahinta) tili ei näytä haluavan synkronoida kunnolla. Linuxissa Vivaldi-sähköposti näyttää muutaman uuden saapuneen sähköpostin, hyppää sitten kolme vuotta ja näyttää kaksi sähköpostia vuodelta 2018 ja lopuksi viisi sähköpostia vuodelta 2017. Vaikka Vivaldin lukemattomien sähköpostien laskuri näyttää kuutta, näen Linuxin puolella vain neljä lukematonta sähköpostia. Tämä sen jälkeen, kun olen viettänyt jonkin aikaa yrittäen selvittää käyttöliittymää.

MacOS-puolella tilanne ei ole paljon parempi. Itse asiassa Saapuneet-kansiossa näkyvät samat epäjohdonmukaiset sähköpostit, joista puuttuu satoja. Ainoa plussa macOS:n puolella on se, että se näyttää IMAP-kansiot(kuva B).

Kuva B

At least the macOS version of Vivaldi’s email client shows my IMAP folders.

” data-credit=””>vivaldi4b.jpg

Ainakin Vivaldin sähköpostiohjelman macOS-versio näyttää IMAP-kansiot.

Sähköpostiohjelman lyhyt ja pitkä yhteenveto? Se ei ole läheskään valmis massakäyttöön. Itse asiassa olen yllättynyt, että tämä ominaisuus on otettu mukaan Vivaldin markkinointikoneistoon, kun otetaan huomioon, että se on selvästi beta-versiossa.

Huomautus: On käynyt ilmi, että Vivaldin päivitysmekanismit ovat Linux-version sähköpostiohjelman ongelmien takana. Tämän vuoksi on suositeltavaa, ettet päivitä Vivaldia, vaan teet sen sijaan puhtaan poiston ja asennuksen. Kun poistat Vivaldin, varmista, että poistat myös konfiguraatiohakemiston komennolla:

rm -rf~/.config/vivaldi.

Kun olet tehnyt tämän, voit ladata ja asentaa Vivaldi 4.0:n ja käydä läpi asennuksen. Näin saat puhtaan asennuksen ja sähköpostiohjelman pitäisi toimia hienosti.

Vivaldin kalenteri

Vivaldin kalenteri pärjää huomattavasti paremmin kuin sähköpostiohjelma. Vivaldi.net-, Google-, CalDAV- ja verkkokalentereiden synkronointimahdollisuuden ansiosta tämä ominaisuus on paljon käyttökelpoisempi kuin sähköpostivaihtoehto. Varoitan kuitenkin: kun olet määrittänyt Google-kalenterin, älä odota voivasi tehdä Vivaldilla paljonkaan, ennen kuin synkronointi on valmis.

Kun määrittelin Google-kalenterini synkronoitavaksi Vivaldin kanssa, selain kulutti valtavasti resursseja, mikä pysäytti selaimen. Tämä voi johtua siitä, että kalenteri synkronoi yli vuosikymmenen kalenteritapahtumat – kalenteria ei voi määrittää, kuinka kauas taaksepäin se menee.

Kun synkronointi on kuitenkin valmis, Vivaldin kalenteriominaisuus toimii melko hyvin. Käyttöliittymä on harkittu ja helppokäyttöinen. Menisin jopa niin pitkälle, että sanoisin Vivaldin kalenterin olevan jopa helpompi käyttää kuin Google-vaihtoehto. Tämä pätee erityisesti silloin, kun kalenterimerkinnöissä on useita yksityiskohtia, koska se näyttää nämä yksityiskohdat tapahtumassa(kuva C).

Kuva C

The Vivaldi Calendar does a great job of displaying your Google events.

” data-credit=””>vivaldi4c.jpg

Vivaldin kalenteri näyttää erinomaisesti Googlen tapahtumat.

Valitettavasti hyvyys loppuu käyttöliittymään. Jos haluat synkronoida Vivaldi Kalenterin Google-kalenterin kanssa, se on loistava tapahtumien katseluun, mutta en ole vielä löytänyt tapaa lisätä tapahtumaa Google-kalenteriin. Jokainen lisäämäsi tapahtuma menee vain Oma kalenteriin, joka on paikallinen. Kaikille, jotka ovat riippuvaisia Google-kalenterista, tämä on ongelma. Vaikka Vivaldi on luonut loistavan kalenteriasettelun, se, että sen vaihtoehtoon ei sisälly kirjoitusoikeuksia Google-kalenteriin, tarkoittaa, että se ei ole käyttökelpoinen vaihtoehto.

Lopputulos

Minun on ikävä myöntää, että Vivaldi on lyönyt läpi näillä selaimensa uusilla lisäyksillä. Vaikka olen yleensä enemmän minimalisti ja käytän mieluummin yksittäisiä sovelluksia tiettyihin palveluihin. Tästä huolimatta Vivaldin tulo sähköposti- ja kalenterimarkkinoille tuntuu hyvin paljon esiversiolta. Vivaldi 4:llä on vielä pitkä matka edessään, ennen kuin sähköposti- ja kalenterivaihtoehdot ovat valmiita massoille.

Älä käsitä minua väärin, pidän Vivaldi-selaimesta, mutta en edes etäisesti harkitsisi näiden uusien työkalujen käyttämistä päivittäisinä ajureinani. Menisin jopa niin pitkälle, että poistaisin selaimen ja asentaisin sen uudelleen ilman kaikkia ominaisuuksia. Anna minulle Vivaldin pelkistetty versio, niin olen paljon tyytyväisempi.

Tilaa TechRepublicin How To Make Tech Work YouTubessa. Jack Wallenin uusimmat tekniset neuvot liike-elämän ammattilaisille.

Katso myös