Vivaldin oletuskalenterin asettaminen kirjoitusoikeutta varten

Jack Wallen selvittää, miksi Vivaldi 4.0 aiheutti hänelle ongelmia sähköpostin kanssa ja miten hän sai kalenterin toimimaan. Lue lisää saadaksesi selville, mitä tapahtui ja miten hänen kokemansa ongelmat voidaan kiertää.

” data-credit=”Image: Vivaldi”>vivaldihero.jpg

Kuva: Vivaldi

Kirjoitin hiljattain ensimmäisistä kokemuksistani Vivaldi 4.0 -selaimesta (lue: Vivaldi palaa tulevaisuuteen sähköposti- ja kalenteriominaisuuksilla), jotka eivät olleet läheskään niin positiivisia kuin olisin luullut. Olen aina ollut vaikuttunut Vivaldista; i5t on verkkoselain, jonka kehittäjätiimi todella kuuntelee käyttäjiään ja tuottaa laadukasta tuotetta.

Pian artikkelin julkaisun jälkeen Vivaldi otti minuun yhteyttä ja oli huolissaan kokemastani. Suurimmat ongelmat olivat se, että sähköpostiohjelma oli ongelmallinen ja kalenteri näytti tarjoavan vain lukuoikeudet Googleen. Tämä ei ole aivan ihanteellista, varsinkin kun olet jatkuvasti liikkeellä kannettavan tietokoneen kanssa ja yrität pitää kirjaa sovituista tapaamisista ja pysyä kärryillä postilaatikostasi.

Kävi ilmi, että Vivaldin päivitysprosessi oli sähköpostiongelmien ytimessä. Täydellisen tyhjennyksen ja uudelleenasennuksen jälkeen (myös ~/.config/vivaldi-hakemiston poistaminen) Vivaldi esitti määritetyn sähköpostitilin oikein. Itse asiassa Vivaldin sähköpostiohjelma (kun se toimii kunnolla) on varsin hyvä, vaikka pidänkin toistaiseksi kiinni Thunderbirdistä. Kaikki IMAP-kansiot tulivat vihdoin näkyviin, ja saapuneet sähköpostit näyttivät vain lukemattomat sähköpostit – kaikki viestit näkyivät kohdassa Kaikki viestit.

Entä se kalenteriasia? Onko mahdollista luoda tapahtumia liitettyyn Google-kalenteriin? Kävi ilmi, että se on mahdollista. Vaikka Vivalidin Kalenterin määrittäminen tämän asian hoitamiseksi kuulostaa yksinkertaiselta, se on hieman piilotettu ominaisuus. Siitä tekee myös hieman hämmentävämmän rajoitettu pikalisäysominaisuus, jota voi käyttää vain oletuskalenterissa.

Tämä on valitettavaa todellisuutta niille, jotka ovat riippuvaisia useista kalentereista. Niille, joilla on tapana työskennellä yhden kalenterin kanssa, Vivaldi on varsin hyvä. Kysymys kuuluu: miten asetat tuon Google-kalenterin oletusarvoksi ja kirjoitat tapahtumia kyseiseen kalenteriin? Sitä ei voi tehdä asennuksen aikana, joten täytyyhän siihen olla jokin keino, eikö niin? Niin on. Näytän sinulle, miten.

KATSO: Sähköisen viestinnän käytäntö (TechRepublic Premium)

Mitä tarvitset

Jotta tämä toimisi, sinun on asennettava Vivaldi 4.0 ja yhdistettävä se Google-kalenteriisi.

Oletuskalenterin asettaminen

Avaa Vivaldi ja siirry sitten Kalenteri-toimintoon, jossa sinun pitäisi nähdä Uusi tapahtuma-, Uusi tehtävä- ja Kalenterit-painikkeet lähellä vasenta yläkulmaa(kuva A).

Kuva A

The Vivaldi Calendar interface is simple to use.

” data-credit=””>vivaldicalendara.jpg

Vivaldin kalenterikäyttöliittymä on helppokäyttöinen.

Napsauta Kalenterit-painiketta, jolloin avautuu pudotusvalikko, jossa näkyvät kaikki kalenterit, jotka olet yhdistänyt Vivaldiin. Jos olet kuten minä ja olet yhdistänyt Google-kalenterin, tuo luettelo voi olla melko pitkä. Luettelon alareunassa on kohta Default Calendar (oletuskalenteri)(kuva B).

Kuva B

The drop-down list of calendars linked to Vivaldi shows all of the calendars I have on Google (which is embarrassingly long).

” data-credit=””>vivaldicalendarb.jpg

Vivaldiin liitettyjen kalenterien pudotusluettelossa näkyvät kaikki kalenterit, jotka minulla on Googlen kautta (joka on kiusallisen pitkä).

Napsauta Default Calendar (Oletuskalenteri), jolloin esiin tulee (jälleen kerran) tuo pitkä kalenteriluettelo(kuva C).

Kuva C

The list of possible default calendars is revealed.

” data-credit=””>vivaldicalendarc.jpg

Luettelo mahdollisista oletuskalentereista paljastuu.

Valitse tuosta uudesta luettelosta kalenteri, jota haluat käyttää oletuskalenterina. Kun olet asettanut sen, palaa takaisin Vivaldi Calendariin ja luo uusi tapahtuma. Jos olet jo tehnyt tämän, tiedät, että et voi valita, mihin kalenteriin uusi tapahtuma tallennetaan. Sinulla on yksi vaihtoehto, ja se on oletusarvo, minkä vuoksi sinun on asetettava Google-kalenteri oletusarvoksi. Lisää uusi tapahtuma, niin näet, että se synkronoituu automaattisesti – ja hyvin nopeasti – Google-kalenterisi kanssa.

On kuitenkin parempi tapa. Niiden, jotka työskentelevät useiden kalenterien kanssa, kannattaa ohittaa Uusi tapahtuma -painike kokonaan ja napsauttaa sen sijaan sitä kohtaa (päivä ja kellonaika) kalenterissa, johon uusi tapahtuma sijoitetaan. Kun luot tapahtuman tällä tavalla, saat mahdollisuuden valita, mitä kalenteria haluat käyttää(kuva D).

Kuva D

There is one way to make this work for you, by way of the detailed event add option.

” data-credit=””>vivaldicalendard.jpg

On yksi tapa saada tämä toimimaan, yksityiskohtaisen tapahtuman lisäysvaihtoehdon avulla.

Kun lisäät tapahtuman tällä tavalla, voit valita kalenterin pudotusvalikosta, mihin tapahtuma kuuluu. Jos työskentelet useiden kalenterien kanssa, tätä reittiä kannattaa aina käyttää – paitsi jos olet asettanut oletusarvoksi sen kalenterin, johon luotat eniten.

Vivaldin kehittäjien pitäisi harkita kalenterivalintapudotusvalikon lisäämistä pikalisäysominaisuuteen. Siihen asti muista aina lisätä tapahtumat pidempää reittiä pitkin, niin kaikki on hyvin.

Tilaa TechRepublicin How To Make Tech Work YouTubessa osoitteessa ja saat Jack Wallenin uusimmat tekniset neuvot liike-elämän ammattilaisille.

Katso myös