Windows 10 PowerToys: Kuinka pitää tietokoneesi hereillä muuttamatta asetuksia

Tietokoneen pitäminen hereillä voi olla hyödyllistä, kun suoritetaan aikaa vieviä tehtäviä. PowerToys Awake voi tehdä sen muuttamatta Windows 10:n kokoonpanoasetuksia.

” data-credit=”Image: Cienpies Design/Shutterstock”>Awake keyboard concept

Kuva: Cienpies Design/Shutterstock

Normaaleissa käyttöolosuhteissa Microsoft Windows 10 -tietokone, joka ei saa mitään syötettä tiettyyn aikaan, sammuttaa näytön ja siirtyy lepotilaan tai keskeytystilaan. Tämän käyttäytymisen sisäiset toiminnot hoidetaan tavallisesti Virta- ja lepotila-asetuksissa, mutta versiossa 0.41. 3 käyttöönotetun Windows 10 PowerToys -työkalun avulla voit ohittaa määritetyn virransäästösuunnitelman.

Windows 10 PowerToysin Awake-työkalun avulla käyttäjä voi pakottaa tietokoneen pysymään hereillä muuttamatta nykyisen Power Planin asetuksia. Tietokoneen pitäminen hereillä voi olla hyödyllistä, kun suoritetaan aikaa vieviä tehtäviä. Tietokone, joka liukuu lepotilaan tai sammuttaa näytön, voi vaikuttaa kielteisesti tiettyjen toimenpiteiden ja prosessien suorituskykyyn. Awake-toiminnon avulla voit välttää nämä hankaluudet.

KATSO: Tutkimus: Low code/no-code -alustojen lisääntynyt käyttö ei ole uhka kehittäjille. (TechRepublic Premium)

Windows 10 PowerToys: Näin pidät tietokoneesi hereillä

Awake on yksi Windows 10 PowerToys -apuohjelmasarjasta löytyvistä työkaluista. Tätä kirjoitettaessa uusin versio näistä työkaluista on versio 0.41.3, ja sen voi ladata Microsoftin GitHub-sivulta.

Kun PowerToys on asennettu, napsauta Windows 10:n työpöydän System Traysta löytyvää PowerToys-kuvaketta avataksesi kuvassa A esitetyn asetusliittymän.

Kuva A

” data-credit=””>a-awake-powertoys.jpg

Napsauta vasemmanpuoleisesta navigointi-ikkunasta löytyvää Awake-linkkiä, jolloin kuvassa B näkyvä Awake-asetusnäyttö avautuu.

Kuva B

” data-credit=””>b-awake-powertoys.jpg

Ensimmäiseksi haluat luonnollisesti vaihtaa Enable Awake (Ota Awake käyttöön) -kohdan on/off-vaihtopainikkeen asentoon On (Käytössä).

Kun se on päällä, voit napsauttaa Awake-työkalun Behavior-kohdan valintaruutua pakottaaksesi näytön pysymään päällä loputtomiin. Jos valintaruutu jätetään valitsematta, Awake sallii näytön sammua, vaikka työkalu on asetettu pitämään tietokoneen hereillä, riippuen tässä näytössä valitusta tilasta.

Voit myös valita tilan, jossa haluat Awaken toimivan:

  1. Pois päältä (passiivinen) -asetus sallii valitsemiesi Virta- ja lepotila-asetusten hallita tietokoneen käyttäytymistä.
  2. Keep Awake Indefinitely (Pidä hereillä loputtomiin) -asetus pitää tietokoneesi hereillä ja käynnissä, kunnes muutat tätä asetusta.
  3. Keep Awake Temporarily (Pidä hereillä väliaikaisesti) -asetus pitää tietokoneen valppaana ja toiminnassa tietyn ajan, jonka voit asettaa tässä näytössä olevalla ajastimella. Kun aika loppuu, tietokone palaa takaisin Power Plan -asetuksiin.

On tärkeää huomata, että jos nollaat kellon ennen kuin alkuperäinen aika on kulunut loppuun, kello nollautuu ja alkaa laskea ajan kulumista uudelleen. Et voi lisätä tai vähentää alkuperäistä väliaikaista ajastinasetusta.

Sisäinen toiminta

Awake ei muuta mitään Windows 10:n Virta- ja lepotila-asetuksia toimintansa saavuttamiseksi. Valitsemasi virrankäyttösuunnitelma pysyy ennallaan ja paikallaan. Sen sijaan Awake ”synnyttää taustasäikeitä, jotka kertovat Windowsille, että ne vaativat koneen tietyn tilan”. Windows 10 PowerToys -yhteisö kiittää ohjelmistosuunnittelija Den Delimarskya tämän työkalun aikaansaamisesta.

Vaikka Awake-asetusten muuttaminen System Trayn kautta on kätevää, se ei ole ainoa pääsy. Awake tukee myös Windows 10:n komentoriviliittymää. Näiden komentojen erityispiirteet eivät kuulu tämän artikkelin piiriin, mutta löydät lisätietoja PowerToys Awake -tietosivulta.

Katso myös